Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δικό τους τακίμι η «Χρυσή Αυγή»


O αντιμεταναστευτικός παροξυσμός της κυβέρνησης, προϊόν της ταξικής πολιτικής της ενάντια σε Ελληνες και ξένους εργάτες, ευθύνεται για την έξαρση του ρατσισμού, με φαινόμενα τύπου Μανωλάδας και «ταΐζει» τη «Χρυσή Αυγή». Το φασιστικό μόρφωμα παρουσιάζεται να κοντράρεται τάχα με την κυβέρνηση, αλλά στην πραγματικότητα «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο» ενός συστήματος σάπιου από την κορφή έως τα νύχια. Η κυβέρνηση εξαπολύει πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών, στοχοποιώντας τους για όλα τα δεινά που περνάει σήμερα ο λαός εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της αστικής διαχείρισης υπέρ του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, ανοίγει υποκριτικά το μέτωπο προς τη «Χρυσή Αυγή», για να της δώσει άλλοθι, σαν το μακρύ χέρι του συστήματος στη χειραγώγηση και το τσάκισμα του λαού.
Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στις Θερμοπύλες, ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο για «προδότες πολιτικούς». Είπε για τη Βουλή ότι «αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα» και πως «αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος».Αλλο ένα δείγμα της σαπίλας του κοινοβουλευτισμού στο αστικό σύστημα. Ποιος όμως έστρωσε το έδαφος, ώστε το παραλήρημα της «Χρυσής Αυγής» να βρίσκει σήμερα «πάτημα» σε λαϊκές συνειδήσεις; Οι ίδιοι που καμώνονται πως την πολεμούν. Τα αστικά κόμματα και οι παραφυάδες τους, καλλιέργησαν συνειδητά ή ανέχτηκαν τη λογική του «κλέφτες πολιτικοί» και «οι 300 στο Γουδή», για να εκτονώσουν ανώδυνα τη λαϊκή αγανάκτηση και να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες και τους ένοχους της κρίσης.
Ποιος δε θυμάται τους αλαλαγμούς χαράς των αστικών επιτελείων για τις «πλατείες» και το Σύνταγμα, όπου οργανωμένες ομάδες έριχναν τα παραπάνω συνθήματα, για να εγκλωβίσουν τους χιλιάδες που διαδήλωναν το δίκαιο θυμό τους για τη βάρβαρη πολιτική, αλλά αδυνατούσαν να δουν ολοκληρωμένα τα αίτια και να στραφούν στον πραγματικό αντίπαλο; Ολοι αυτοί, που έτριβαν τα χέρια τους όταν έβλεπαν τους συγκεντρωμένους να τα βάζουν με τους «κλέφτες πολιτικούς» και όχι με τη αστική τάξη και τους συνειδητούς υπηρέτες της, με την ΕΕ και την αντιλαϊκή στρατηγική της, έριξαν το λίπασμα για να φυτρώσουν αντιδραστικά μορφώματα τύπου «Χρυσής Αυγής». Αυτή με τη σειρά της, ανατροφοδοτεί την ίδια αντίληψη: Για τα δεινά των Ελλήνων φταίνε οι «προδότες πολιτικοί» και οι ξένοι που μας κλέβουν τις δουλειές και τον πλούτο.
Ψαρεύουν σε θολά νερά και με κάθε αφορμή δείχνουν τα δόντια τους στο κίνημα, ξερνώντας αντικομμουνισμό και μίσος για τους ταξικούς αγώνες. «Εμείς περιμένουμε την ώρα να είμαστε αρκετά δυνατοί για να διεκδικήσουμε το δίκιο των Ελλήνων. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου» είπε ο Μιχαλολιάκος. Ποιο δίκιο θα διεκδικήσουν οι Χρυσαυγίτες; Μήπως του μεροκαματιάρη, Ελληνα και μετανάστη, που του κλέβει τον ιδρώτα η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της; Μήπως έβγαλαν ποτέ τους «κιχ» για την ΕΕ και τις αντιλαϊκές της συνθήκες; Ασφαλώς όχι. Αρα, για λογαριασμό ποιων θα αναμετρηθούν τα «τάγματά» τους, όπως οι ίδιοι λένε; Για λογαριασμό των ντόπιων αστών, σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού. Αυτός είναι ο ρόλος τους, γι' αυτό τους συντηρούν και τους προετοιμάζουν. Ο λαός πρέπει να τους απομονώσει. Τη δράση δολοφονικών οργανώσεων, μαζί και της κρατικής καταστολής, μπορεί και πρέπει να την αντιμετωπίσει και να τη βάλει στο περιθώριο μόνο ο οργανωμένος λαός που παλεύει για τη δική του εξουσία.
Ριζοσπάστης
Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: