Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τα «συγχαρητήρια»




του Γιώργου Σαρρή
Αυτές τις μέρες, «η χώρα» δέχεται συγχαρητήρια από «όλους»...
Οι «όλοι» που δίνουν τα συγχαρητήρια δεν είναι άλλοι από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το μαρτύριο που περνάμε τα τελευταία χρόνια.
Δηλαδή, η ΕΕ (με τις διάφορες μορφές και τους μηχανισμούς της, όπως η Κομισιόν, η ΕΚΤ κλπ), το ΔΝΤ και οι διάφοροι συνεργάτες τους, είτε σε επίπεδο αναλυτών και κυβερνήσεων είτε σε επίπεδο μηχανισμών και ΜΜΕ.
Με μια πρόταση, ο πανευρωπαϊκός και παγκόσμιος καπιταλισμός χαίρεται και χαμογελά... με τις «επιδόσεις» της ελληνικής οικονομίας!
Όταν όμως ο βασανιστής σου σε χειροκροτάει, τα μαντάτα σίγουρα δεν μπορεί να είναι καλά.
Σε χειροκροτάει γιατί βλέπει πως συμβιβάζεσαι, πως κάνεις πίσω, πως σκύβεις το κεφάλι. Αλλιώς, αν είχες καταφέρει νίκες εναντίον του, δεν θα χαιρόταν καθόλου...
Παρ' όλα αυτά, τα διάφορα «συγχαρητήρια» των «βασανιστών - καταπιεστών» μας παρουσιάζονται με τόσο θετικό τρόπο από τα ΜΜΕ και τους έμπειρους σχολιαστές τους, που όχι μόνο δεν ενοχλούν τους «βασανισμένους», αλλά τους κάνουν να τα βλέπουν κι αυτοί (όχι όλοι φυσικά...) με καλό μάτι και κάποια ανακούφιση.
Κι εδώ είναι όλο το «ζουμί» της υπόθεσης.
Γιατί άραγε ο λαός δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αμέσως τι σημαίνουν αυτά τα συγχαρητήρια της Κομισιόν, της ΕΕ και των άλλων;
Γιατί ενώ αυτά τα «θετικά σχόλια» και τα «εύσημα» θα έπρεπε να ενοχλούν, γίνονται δεκτά από τους πολλούς με θετικό τρόπο;
Γιατί η πλειοψηφία δεν βλέπει ότι όσο πιο πολύ χαίρεται η ΕΕ, τόσο πιο πολύ θα πονάει και θα λυπάται ο λαός;
Μα πολύ απλά, γιατί κανείς εκτός ΚΚΕ δεν του λέει ότι η ΕΕ είναι ο πραγματικός εχθρός του και η αιτία της δυστυχίας του.
Κανείς άλλος εκτός ΚΚΕ δεν του λέει ότι η κρίση αυτή είναι μια πολύ βαθιά κρίση του καπιταλισμού και θα λυθεί είτε εναντίον του συστήματος, των μηχανισμών του (όπως η ΕΕ) και της κερδοφορίας των μονοπωλίων του, είτε υπέρ τους και εναντίον του λαού.
Να λυθεί υπέρ και των δύο, απλά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
Οι ευθύνες για τους «αριστερούς» οπαδούς της ...«Ευρώπης», δηλαδή της ΕΕ, είναι ολοφάνερες.
Οι φωνές εναντίον της ΕΕ πρέπει να πολλαπλασιαστούν αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσει η λεηλασία της ζωής μας.
Δεν είναι δυνατόν να πολεμήσεις και να νικήσεις έναν πόλεμο, όταν δεν έχεις προσδιορίσει καν ποιος είναι ο εχθρός σου.
Βέβαια κάτι τέτοιο μόνο μαζί και πλάι-πλάι με το ΚΚΕ μπορεί να γίνει.
Δυστυχώς, οι υπόλοιποι δήθεν αριστεροί «φίλοι του λαού» του κρύβουν την αλήθεια. Τον δουλεύουν ψιλό γαζί.
Τόσο απλά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: