Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Δρομολογεί την ολοκλήρωση της χρεοκοπίας του λαού


Μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους
Την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την υλοποίηση των εξοντωτικών μέτρων του δεύτερου μνημονίου ύψους 11,6 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014, που θα σπρώξουν με τον πιο βίαιο τρόπο τα λαϊκά νοικοκυριά στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, θα προτάξει ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράςκατά τη διάρκεια των διαδοχικών επαφών του μέσα στη βδομάδα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Γιούρογκουπ Ζ. Κλ. Γιούνκερ την Τετάρτη 22 Αυγούστου στην Αθήνα και αυτές που θα ακολουθήσουν την Παρασκευή στο Βερολίνο με την Γερμανίδα καγκελάριο Αν. Μέρκελ και το Σάββατο στο Παρίσι με το Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ, θα έρθουν να επιβεβαιώσουν τους βάρβαρους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ενόψει των επαφών του πρωθυπουργού, ανακινήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες το θέμα της διετούς «επιμήκυνσης» του ελληνικού προγράμματος λιτότητας και περικοπών μέχρι το 2016. Το σκηνικό στήθηκε από την τρικομματική κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει ότι ο Αν. Σαμαράς θα θέσει το «αίτημα» της επιμήκυνσης στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και τη συνδρομή των καπιταλιστικών κέντρων και παράκεντρων και αποτελεί τμήμα μιας παράλληλης επιχείρησης παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την υποταγή τους στα νέα μέτρα.
Εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με την επαναφορά των σεναρίων για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, όπως είχε επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν - με επιδίωξη την τρομοκράτηση των εργαζομένων - κάθε φορά που οι ελληνικές κυβερνήσεις ετοίμαζαν την προώθηση ενός καινούριου αντιλαϊκού πακέτου. Στις έντονες διεργασίες που πραγματοποιούνται στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ εντάσσεται και η συνάντηση στις 23 Αυγούστου μεταξύ των Μέρκελ - Ολάντ, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα θα τεθεί επί τάπητος η λεγόμενη «κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ειδικότερα το θέμα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας».

Επιμήκυνση της δυστυχίας και της ανέχειας
Η συντονισμένη αυτή επιχείρηση έρχεται να συγκαλύψει ότι συγκυβέρνηση και ΕΕ έχουν ήδη δρομολογήσει τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού. Οι περικοπές των 11,6 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία και τα πάνω από τα 4 δισ. ευρώ που θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού για να καλυφθεί η τρύπα του προϋπολογισμού του 2012, θα επιφέρουν μόνιμα και μη αναστρέψιμα πλήγματα σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων. «Περνάμε δύσκολα. Θα περάσουμε κι άλλες δυσκολίες», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αν. Σαμαράς από τη Μεσσηνία την προηγούμενη Δευτέρα.
Η κυβερνητική προπαγάνδα, περί «επιμήκυνσης» για την εφαρμογή του μνημονίου ώστε να γίνει με δήθεν «πιο ήπιους όρους η δημοσιονομική προσαρμογή», αποτελεί μια φενάκη ολκής.
  • Η «επιμήκυνση», αν γίνει, προϋποθέτει (σύμφωνα με τους κυβερνώντες και τους Ευρωπαίους εταίρους) την πλήρη εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου μνημονίου.
  • Ακόμη και αν δοθεί χρονική παράταση για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος, αυτή θα συνδεθεί με νέα «συμφωνία» - δηλαδή νέο μνημόνιο - και θα συνοδευτεί από καινούρια σκληρά μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2016.
«Πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα το δημοσιονομικό πρόγραμμα των 11,6 δισ. ευρώ, να προωθηθούν οι σχετικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων (...) και μόνο τότε μπορούμε να θέσουμε θέμα επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης», σημείωναν ακριβώς σ' αυτή την κατεύθυνση κυβερνητικά στελέχη τις προηγούμενες μέρες. Πρώτα θα ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή και στη συνέχεια θα τεθεί από τον πρωθυπουργό το θέμα της επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου (πιθανά στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβρη), σημείωναν στο ίδιο πνεύμα συνεργάτες του Αν. Σαμαρά μέσα στη βδομάδα.
«Οι λύσεις είναι επώδυνες, πάρα πολύ επώδυνες (...) Οι λύσεις που προκρίνονται είναι ταχύτητα και σκληρά μέτρα.Η ιστορία θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια.Δεν είναι μια υπόθεση από την οποία θα βγούμε σε δυο ή τρία χρόνια». Αυτό δήλωσε την Πέμπτη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μ. Γιαννάκου, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι είτε με «επιμήκυνση» είτε χωρίς αυτήν ο λαός θα πληρώσει και πάλι τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και θα θυσιαστεί για να διασφαλιστεί η ταχύτατη ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Το πλέγμα των μέτρων έρχεται ακριβώς για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και με συνοπτικές διαδικασίες να γκρεμίσει ό,τι έχει απομείνει από μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τα μέτρα, λοιπόν, είναι έτοιμα. Φέρουν στην «ούγια» τις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και έχουν προσυπογραφεί και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.
Σύμφωνα με ασφαλείς κυβερνητικές πηγές, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών κλείδωσαν μέτρα ύψους 10,8 δισ. ευρώ και αναζητούνται ακόμα περίπου 800 εκατομμύρια για να «συμπληρωθεί» το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ. Αύριο θα υπάρξει και νέα σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αντιλαϊκός κατάλογος. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες:
-- Πάνω από 5 δισ. ευρώ θα είναι οι περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εφάπαξ.
-- Περίπου 4 δισ. ευρώ θα περικοπούν από την Υγεία, την Παιδεία και τις φαρμακευτικές δαπάνες, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει συμμετοχή των ασφαλισμένων για φάρμακα που σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίζει το 50%!
-- Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ θα «εξασφαλιστούν» από τις μαζικές απολύσεις 45.000 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, το κλείσιμο υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου και άλλα.
Τα συγκεκριμένα μέτρα, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στους Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ κατά τη διάρκεια των επαφών του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ταχύτατα στην υλοποίησή τους.
Αμέσως μετά τις συγκεκριμένες συναντήσεις, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην επίσημη ανακοίνωση των μέτρων, αφού θα έχει προηγηθεί η τυπική τους έγκριση μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη,η οποία δεν είναι τυχαίο ότι μετατέθηκε για μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού. Θα ακολουθήσουν οι «διαβουλεύσεις» με την τρόικα, η σύνταξη σχετικής έκθεσης και η σύνοδος του Γιούρογκρουπ προκειμένου να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου.
Αποδέσμευση από ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους
Το διάστημα που θα ακολουθήσει, ο ελληνικός λαός θα υποστεί μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα για την «ανάγκη» της εφαρμογής των μέτρων που δήθεν θα διασφαλίσουν τη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους. Θα εκβιαστεί με στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Τα κόμματα του κεφαλαίου θα του πουλήσουν το παραμύθι της «επιμήκυνσης» και της δήθεν «επαναδιαπραγμάτευσης» - αφού πρώτα προωθηθούν τα συμφωνημένα μέτρα όπως ξεκαθαρίζει η γερμανική κυβέρνηση και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι - και ταυτόχρονα θα του μοιράσουν υποσχέσεις περί «ανάκαμψης της οικονομίας» που θα εξασφαλιστεί από τη δόση της τρόικας.
Πίσω από την κυβερνητική προπαγάνδα κρύβεται ότι το χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα συνεχίσουν να διογκώνονται από τις συνεχόμενες παροχές προς το κεφάλαιο, τη στήριξη των τραπεζών και τις προκλητικές φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Οπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Οικονομικών, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στα 303 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2012, έναντι 280,29 δισ. ευρώ που ήταν πριν τρεις μήνες και ενώ είχε μεσολαβήσει το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων!
Η περιβόητη «ανακάμψη» της ελληνικής οικονομίας, όταν και αν κλείσει ο κύκλος της καπιταλιστικής κρίσης, αυτή θα βρει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας να μετατρέπονται ξανά σε ακόμα «φτηνότερο και αναλώσιμο» υλικό για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι κεφαλαιοκράτες. Οσο για την επιμήκυνση αυτή θα σημαίνει την παράταση χωρίς κανένα χρονικό όριο του μαρτυρίου για το σύνολο του ελληνικού λαού.
Οι έντονες διεργασίες για την αποκαλούμενη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους, τα σενάρια για χρεοκοπία της χώρας ή για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που λαμβάνουν σάρκα και οστά μέσα στους κόλπους της Ευρωζώνης, δεν αποσκοπούν στη διασφάλιση των λαϊκών συμφερόντων. Το αντίθετο προετοιμάζουν το έδαφος για την επιβολή μιας μόνιμης πανευρωπαϊκής λιτότητας, ενός εργασιακού κάτεργου που θα εξασφαλίσει τα καπιταλιστικά κέρδη, με τον ελληνικό λαό να βιώνει με τον άγριο τρόπο αυτούς τους σχεδιασμούς. Για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η ευημερία και η ανάκαμψη θα έρθει μόνο μέσα από τη σύγκρουση με αυτή την ταξική πολιτική, με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αυτά είναι που πρέπει να μην πάρει είδηση ο λαός στην Ελλάδα, κυρίως οι νέοι, γι' αυτό και στο διαδίκτυο παίχτηκαν πολλά ...παιχνιδάκια αυτές τις μέρες, κι εξηγούμαι:

ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΙΚΑΣΙΕΣ.

Αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο σηκώθηκε πολύς ντόρος για τη συνάντηση Τσίπρα-Πέρες, λες κι ο Τσίπρας αγαπιόταν πρώτη φορά με τους ιμπεριαλιστές.

Στην αρχή τσίμπησα κι εγώ, και μ' επιχειρήματα αποδείκνυα ότι δεν πρέπει να εντυπωσιάζει κανέναν αυτό το θέμα. Αναμενόμενο απ' τη μεριά τού ΣΥΡΙΖΑ, αφού σα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δικαίως θέλει να υπηρετήσει τον καπιταλισμό αναλαμβάνοντας τη διαχείρισή του στην Ελλάδα.

Βλέποντας όμως τον ντόρο να δυναμώνει άνευ λόγου και ουσίας, συμπέρανα ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω. Το έργαψα μάλιστα σε κάποια σχόλιά μου στο διαδίκτυο. "Κάτι εξαιρετικά βρώμικο κι εξαιρετικά επικίνδυνο...".

Και ω! του θαύματος... την άλλη μέρα σκάει το θέμα στη Νότια Αφρική...

Το διαδίκτυο ορμά στο Μαυρίκο, στο ΠΑΜΕ, στο ΚΚΕ...

Τώρα, αν συμπεράνω αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, βλέπω φαντάσματα...;;;
Εξηγούμαι:

Οι "κύριοι" που ελέγχουν τις πληροφορίες στο διαδίκτυο, ήξεραν για την επερχόμενη δολοφονική επίθεση στους απεργούς εργάτες τού ορυχείου στη Ν. Αφρική. Προφανώς ήταν "κανονισμένη"...

Σήκωσαν λοιπόν πολύ κουρνιαχτό για τη συνάντηση Τσίπρα-Πέρες τρεις μέρες πριν την "κανονισμένη" δολοφονία των εργατών τού ορυχείου.
Γιατί;;;
Για να βάλουν μετά τον εξής συνειρμό στο μυαλό τού λαού, των λαών...

====Η συνάντηση Τσίπρα-Πέρες μάς πείραξε; Εδώ οι κομμουνιστές σκοτώνουν εργάτες στη Ν. Αφρική και το ΚΚΕ αγαντάρει. Ζήτω ο καπιταλισμός λοιπόν... Ζήτω και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, άρα τού καπιταλισμού αποκούμπι. Καλά έκανε και ήπιε καφεδάκι με τον Πέρες! Για την ασφάλεια της Ελλάδας φροντίζει ο άνθρωπος. Κάτω οι κομμουνιστές φονιάδες! Κάτω το ΚΚΕ που τους κάνει πλάτες!====

Εικάζω λοιπόν ότι αυτό ήταν όλο το στημένο σκηνικό και δεν πείθομαι ότι δεν στήθηκε απ' τις μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών.

Γιατί λοιπόν να μην υποθέσω ότι και οι άτυχοι εργάτες στη Ν. Αφρική δολοφονήθηκαν απ' τους αστυνομικούς για να εξυπηρετηθούν διάφορα βρώμικα σχέδια; Σχέδια που αφορούν την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου. Στη Ν. Αφρική, ή κι αλλού, ή και παγκόσμια.

Γιατί να μην πιστέψω ότι η δολοφονία τους ήταν μια καλά προμελετημένη προβοκάτσια; Σάμπως κι έτσι δεν εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα της εργοδοσίας τού ορυχείου;

Γιατί να μην πιστέψω ότι επ' ευκαιρίας αυτής της "κανονισμένης" απ' τα πριν δολοφονίας των εργατών εκεί, δεν ήταν μια εξαιρετικά κατάλληλη στιγμή να "δολοφονηθεί" στη λαϊκή συνείδηση και η τελευταία ελπίδα τού λαού εδώ; Του ΚΚΕ δηλαδή.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ...ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Το έγκλημα που διαπράχθηκε στους απεργούς εργάτες της Ν. Αφρικής, από μία κατά τα άλλα 'αριστερή' κυβέρνηση, αποδεικνύει πως σε μία οικονομία με καπιταλιστικές σχέσεις και χωρίς λαϊκή εξουσία, δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική φιλολαϊκή και φιλεργατική. Η ενημέρωσή μας είναι πενιχρή γι' αυτό το γεγονός. Αν οι συριζαίοι και κάποιοι πονηροί θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός, εναντίον του κκε, ατύχησαν γιατί επιβεβαιώνεται η προεκλογική θέση του κκε να μη συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση που κατά ευφημισμό θα ήταν 'αριστερή', αλλά την πραγματική εξουσία θα την έχουν οι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές, καθώς και τα όργανά τους, δηλαδή η αστυνομία και ο στρατός.

Ανώνυμος είπε...

@Aνώνυμος 8:41μμ
Σαφώς και μια οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να αποδειχτεί φιλολαϊκή εφόσον την εξουσία την έχουν τα μονοπώλια. Διότι εξουσία έχει αυτός που κατέχει τα μέσα παραγωγής. Και συγχαρητήρια στο ΚΚΕ που άντεξε στις προεκλογικές πιέσεις αρνούμενο να βάλει πλάτη για τη σφαγή τού λαού εδώ στην Ελλάδα. Καραμπινάτα παραδείγματα όμως που δικαίωναν την άρνηση του ΚΚΕ για συμμετοχή του σε κυβέρνηση του καπιταλιστικού κράτους Ελλάδα, προϋπήρχαν. Γαλλικό ΚΚ, Ιταλικό ΚΚ κλπ. Συγχαρητήρια όμως στο ΚΚΕ ΚΑΙ(!) επειδή δεν δέχτηκε ΟΎΤΕ καν συνεργασία με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ). Γιατί κι αυτό ξεπούλημα του λαού θα ήταν, αφού θ' αποτελούσε επικίνδυνο υπνωτικό για το λαό... Ναι, το ΚΚΕ είναι όντως Κομμουνιστικό Κόμμα. Επαναστατικό κόμμα!