Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ε, όχι και «μυαλό» του ΚΚΕ


Στην αρχή πιστέψαμε ότι πρόκειται για μια ατυχή εικονογράφηση του άρθρου που δημοσιεύεται στην«iefimerida» με τίτλο: «Γιατί ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας προφήτευε ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και γιατί επιμένει», όπου δεσπόζει φωτογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, που μαζί με άλλα στελέχη του Κόμματος, επικεφαλής κινητοποίησης, πορεύονται σε δρόμο της Αθήνας.
Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όμως όταν αμέσως μετά διαβάσαμε: «Σχηματικά θα λέγαμε ότι αν ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ο θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι το "μυαλό" του ΚΚΕ. Συνήθως τον παρακολουθούμε μέσω skype από το Λονδίνο όπου εργάζεται και είναι από τις πρώτες φωνές που ακούστηκαν για χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή, όταν και τα δύο θέματα αποτελούσαν ταμπού, μετά το ξέσπασμα της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης»...

Πρόκειται για ασυγχώρητη άγνοια του συντάκτη ή για σκόπιμη λαθροχειρία; Ο Κ. Λαπαβίτσας ουδεμία σχέση έχει με το ΚΚΕ. Αν και δεν γνωρίζουμε το είδος της σχέσης που διαθέτει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου συχνά πυκνά πλαισιώνει εκδηλώσεις.
Το να επιχειρείται να χρεωθεί στο ΚΚΕ ο «θεωρητικός της δραχμής», του οποίου οι επεξεργασίες δεν συναντώνται πουθενά με αυτές του ΚΚΕ, δεν μπορεί να οφείλεται σε άγνοια και εν πάση περιπτώσει δεν μας ενδιαφέρει κιόλας. Για να το πούμε «χοντρά» έτσι που να το καταλαβαίνει και ο συντάκτης του άρθρου, για το ΚΚΕ το πρόβλημα προς επίλυση είναι ο καπιταλισμός, η αστική εξουσία, η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής που επιτρέπει σε μια δράκα κηφήνες να καρπώνονται τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο. Δεν είναι το νόμισμα με το οποίο αυτή η κλεψιά θα γίνεται.
Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα άγχος για τη βιωσιμότητα του χρέους και για το αν αυτή θα διαμορφωθεί σε επίπεδα τέτοια που να επιτρέπει το κράτος να επιστρέψει στις αγορές. Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος που σώρευσε η πλουτοκρατία και καλεί τον λαό να μη το αναγνωρίσει ούτε εκείνος, να αρνηθεί την ευθύνη της αποπληρωμής του. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μιλά για μονομερή διαγραφή του από μια λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα αποδεσμεύσει την χώρα απ' την ΕΕ, κι όχι απλά και μόνο απ' την ευρωζώνη.
Εξάλλου από μόνο του το απόσπασμα δήλωσης του Κ. Λαπαβίτσα που αναρτά η «iefimerida» ψιλιάζει τον καθένα ότι ο εν λόγω κύριος ουδεμία σχέση έχει με το ΚΚΕ. Λέει λοιπόν ο ίδιος: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει συμμαχία των άκρων ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Ρουμπινί. Δεν μου φάνηκε καθόλου ότι βρίσκεται στα άκρα. Είναι λάτρης του καπιταλισμού, αντιλαμβάνεται εύκολα ποιες πολιτικές θέτουν τον καπιταλισμό σε κίνδυνο. Συμφωνώ μαζί του ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί οδηγούν σε αδιέξοδο».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: