Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Αριστερή κοινωνική ευαισθησία»... στα γερμανικά


Στην πόλη του Ντούισμπουργκ στη Γερμανία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αδειοδότηση της ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου σε μια συνοικία, με συνέπεια την κατεδάφιση εργατικών πολυκατοικιών με 400 διαμερίσματα, όπου κατοικούν 1000 ενοικιαστές, κυρίως από φτωχά λαϊκά στρώματα, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρίες. Και αυτό σε μια περίοδο που επίσημα πορίσματα διαπιστώνουν ότι η πόλη το επόμενο διάστημα θα έχει έλλειψη 50.000 διαμερισμάτων με σχετικά χαμηλά ενοίκια.
Οι εκλεγμένοι με το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία «Αριστερά» (Linke) δημοτικοί σύμβουλοι, σε συνεργασία με σοσιαλδημοκράτες και πράσινους ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση υπέρ της κατεδάφισης των εργατικών κατοικιών με τη δικαιολογία ότι το εμπορικό κέντρο θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας.

Κάτοικοι δημιούργησαν μια επιτροπή ενάντια στην κατεδάφιση των σπιτιών τους και την αναγκαστική μετεγκατάστασή τους. Με διαμαρτυρίες και ανθρώπινες αλυσίδες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να τα θυσιάσουν στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου. Στο μεταξύ η ανάδοχος εταιρεία ανέστειλε τα σχέδια για το συγκεκριμένο κέντρο, αναδιαμορφώνοντας την τακτική της για να επανέλθει στο επόμενο διάστημα δριμύτερη και καλύτερα προετοιμασμένη.
Η στάση της «Linke», βεβαίως δεν εκπλήσσει και πολύ, μιας και έχει δώσει δείγματα γραφής για το τι σημαίνει «κυβερνώσα αριστερά» και στο παρελθόν:
Στο κρατίδιο του Βερολίνου η «Linke» κυβέρνησε μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες την περίοδο 2006-2011 για δεύτερη θητεία, στελεχώνοντας τα υπουργεία Οικονομίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η συμβολή της ήταν πολύ ... παραγωγική, αν δει κανείς μερικά από τα μέτρα που συναποφάσισε:
-Διακοπή χρηματοδότησης στεγαστικού προγράμματος.
-Ιδιωτικοποίηση δημοτικής επιχείρησης κατοικιών (65.700 διαμερίσματα και επαγγελματικοί χώροι πουλήθηκαν στην περιβόητη «Goldmann Sachs»).
-Δραστικές περικοπές στον τομέα πρόνοιας.
-Εμπορευματοποίηση των σπουδών με την εφαρμογή πιστωτικών μονάδων.
-Συμμετοχή γονέων στην αγορά σχολικών βιβλίων με 100 ευρώ το χρόνο.
-Ιδιωτικοποίηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης.
Επίσης, στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου η «Linke» ήρθε το 2009 σε «γάμου κοινωνία» με τους σοσιαλδημοκράτες με προίκα το πόστο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας και Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Υγείας.
Και εδώ, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ατμομηχανή του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεν έχει υστερήσει σε «έργο»:
-Προώθησε τα προγράμματα ελίτ, δηλαδή την ανόρθωση μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στον τομέα της εκπαίδευσης.
-Διατήρησε τους νόμους παρακολούθησης επικοινωνιών που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση  σοσιαλδημοκρατών/χριστιανοδημοκρατών.
-Μείωσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο από 51.000 σε 40.000.
-Έκανε δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
-Εισήγαγε την ψευτοαπασχόληση για χιλιάδες μακρόχρονα ανέργους με μισθούς πείνας.
Πλούσια, λοιπόν, τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι αριστεροί διαχειριστές του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, θέλοντας να διαιωνίσουν την κυριαρχία του. Και μάλιστα στο όνομα του δήθεν «δημοκρατικού σοσιαλισμού»...
Πηγή:902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Scroll menu and discover out the command button and browse the
codes. For now this OBD2 Scan Software Application diagnostic software I would NOT advise.


Here is my weblog: http://amateurworldcup.ning.com/profiles/blogs/get-correct-prognosis-of-your-automobile-via