Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Έτσι υπερασπίζονται τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Ένα πολύ μεγάλο μάθημα για την εργατική τάξη . όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες του κόσμου.






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι υπερασπίζεται την εξουσία του ο καπιταλισμός. Αυτός είναι το κράτος των κεφαλαιοκρατών.
Έτσι βλέπουν τους εργάτες οι καπιταλιστές:
Σαν δούλους που έχουν επάνω τους δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός.
Αυτοί είναι οι καπιταλιστές. Αδίστακτοι φονιάδες που διαθέτουν και τα εκτελεστικά τους όργανα. Το κράτος τους, με τις κυβερνήσεις τους, τους στρατούς τους, τις αστυνομίες τους, τα συνδικάτα τους και τους εργατοπατέρες τους...
Και η δολοφονία αυτών των εργατών, δεν είναι τίποτα λιγότερο απ' τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που είδαμε με τον πόλεμο σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Λίβανο, Λιβύη..., κι ο κατάλογος είναι έτοιμος για συνέχεια σε Συρία, Ιράν...Ελλάδα...Γη

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Eπαναλαμβάνω... να τα βλέπει η εργατική εδώ και να μαθαίνει. Ή μαλλον να ετοιμάζεται

Ανώνυμος είπε...

Θα κάνω ένσ σχόλιο που αφορά άλλα blogs με πλήρη γνώση ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το δημοσιεύσετε. Ίσως και να μην ενδύκνειται. Όμως, κάπου πρέπει να τα πω.

Όλοι όσοι διαφωνήσαμε με τον προβαοκατόρικο τίτλο τής ανάρτησης του blog OIΚΟΔΟΜΟΣ (18-8-12 για τη δολοφονία των εργατών στη Ν. Αφρική), καθώς και με τις λασποαιχμές που άφηνε στο εν λόγω κείμενό του ενάντια στο ΚΚΕ, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια προβοκάτσια εξωφρενική. Εξωφρενικότερη κι απ' αυτήν στον τίτλο τής συγκεκριμένης ανάρτησης.

Το blog ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, φορώντας μια προβοκατόρικη "κουκούλα" με το σήμα τού ΚΚΕ, όχι μόνο μάς κατηγόρησε για προβοκάτορες, φασίστες, αντικομμουνιστές κλπ., αλλά εκτελώντας και τη διαταγή(;) τού blog LENIN RELOADED, μ' ένα ηχηρότατο ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ, άρχισε τη λογοκρισία των σχολίων. Δυο δικά μου γι' αυτήν την ανάρτηση τα "έπνιξε". Άλλο ένα δικό μου για την επόμενη ανάρτησή του, το "έπνιξε" κι αυτό. Δεν τα δημοσίευσε.
Μπορώ να αποδείξω ότι τα έστειλα; Μπορώ να αποδείξω ότι δεν ήταν υβριστικά; Μπορώ να αποδείξω ότι ήταν αμιγώς πολιτικά; Μπορώ να αποδείξω ότι δεν ήταν αντικομμουνιστικά; Μπορώ να αποδείξω ότι δεν έχω προβοσκίδα; ΟΧΙ.

Αυτός είναι εξουσία στο blog OIKOΔΟΜΟΣ, αυτός μπορεί να πάρει όση λάσπη θέλει απ' την "φάμπρικα" που χτίζει και να λασπώνει όποιον βάζει σε κίνδυνο τη φάμπρικά του...

Τη φάμπρικα κατασκευής συνειρμών ενάντια στο ΚΚΕ, κατασκευής εντυπώσεων ότι τάχα οι κομμουνιστές σφάζονται μεταξύ τους στο διαδίκτυο, κατασκευής "γνήσιων" κομμουνιστών που κάνουν λασποκριτική στο ΚΚΕ για να το σώσουν από "προβοκάτορες" και "φασίστες" που παρουσιάζονται σαν κομμουνιστές και κάνουν κριτική στον ΟΙΚΟΔΟΜΟ...

Μ' άλλα λόγια, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΣΠΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ (blog ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ), ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ...
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Όμοια κι απαράλλαχτα, για το ίδιο θέμα, έπραξε και το blog LENIN RELOADED, λογοκρίνοντας και "πνίγοντας" σχόλια που δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του. Την ιδίου κλάδου "φάμπρικα"... Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Δικαιολογία; Ήταν λέει ΑΝΩΝΥΜΑ.

Κι όμως, το blog LENIN RELOADED, τα ακίνδυνα για τους αντικομμουνιστικούς και αντιΚΚΕ σκοπούς του ΑΝΩΝΥΜΑ, τα δημοσιεύει...

Εν κατακλείδι, αυτά τα δυο blogs, (όπως και άλλα), έχουν βάλει στην προβοκατόρικη "κουκούλα" τους, σφυροδρέπανα, ΚΚΕ, ΛΕΝΙΝ, ΜΑΡΞ, ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, κι ό,τι άλλο τιμημένο, για να το ατιμάσουν....

Πετάνε ένα μοσχομυριστό "τυράκι" με τη "φίρμα" ΚΚΕ, με στόχο να τσιμπήσουν νεώτερες ηλικίες (που δεν έχουν ακόμη γνώσεις και πείρα) και να πιαστούν στη φάκα τής ολόμαυρης προπαγάνδας τους. Τη "κρυφής" προπαγάνδας τους. Αυτή είναι η κρυφή προπαγάνδα. Άλλος να παρουσιάζεσαι κι άλλος να είσαι, ώστε να επιτυγχάνεις απρόσκοπτα τον σκοπό σου.


Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα μέχρι πρότινος ασχοληθεί καθόλου με τα blogs, τις αναρτήσεις τους κλπ. Ούτε καν τα παρακολουθούσα, να δω τι γράφουν. Χρησιμοποιούσα το ίντερνεντ για επικοινωνία μέσω e-mail και για κάποια τυχόν πληροφορία που χρειαζόμουν. Σου κάνω αυτήν τη διευκρίνηση για να καταλάβεις ότι δεν έχω εμπειρία απ' τα "παιχνίδια" που παίζονται στο διαδίκτυο, ειμί μόνον εκείνην που πήρα απ' το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ σχετικά με τις προβοκατόρικες αναρτήσεις διάφορων blogs σε βάρος τού ΚΚΕ. Π.χ. εκείνο το site, blog, ή όπως το λένε, που "ενημέρωνε" ότι τάχα το ΚΚΕ καλούσε τα μέλη και τους οπαδούς του να ψηφίσουν στις 17-6-12 ΣΥΡΙΖΑ. Ή το άλλο προβοκατόρικο site-blog που λέγεται ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ.
Από περιέργεια λοιπόν, μια μέρα απ' τις ατέλειωτες της ανεργίας μου πριν κάνα εικοσαήμερο, άρχισα να ρίχνω καμιά ματιά στα διάφορα blogs που η ονομασία τους βροντοφώναζε ΖΗΤΩ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Ε, γρήγορα ανακάλυψα ότι η ΟΝΟΜΑΣΙΑ τους ήταν ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ τού ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ και ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΚΕ.
Δε διαφωνώ μαζί σου, πως όλα αυτά τα βρώμικα blogs πρέπει ν' αποκαλυφτούν στο διαδίκτυο και να απομονωθούν. Για να γίνει όμως κατορθωτό αυτό, θα πρέπει το διαδίκτυο να φύγει απ' τα χέρια τής αστικής τάξης. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί εφόσον η αστική τάξη είναι κυρίαρχη. Έτσι δεν είναι;
Επομένως, πέρα απ' την όποια προσπάθεια μπορεί να καρποφορήσει εδώ μέσα, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και με την πρόταση του ΑΝΩΝΥΜΟΣ 20 Αυγούστου 2:20 μμ.
Θα την συμληρώσω μάλιστα, με την πρόταση να βάλει το Κόμμα εν ευθέτω χρόνο στην πρώτη γραμμή ΚΑΙ αυτό το θέμα και να εφοδιάζει κατ' επανάληψη τα μέλη και τους οπαδούς του με επικαιροποιημένες τέτοιες ανακοινώσεις, ολιγόλογες και στοχευμένες, που θα μοιράσουμε ρούγα τη ρούγα.
Για να δεις όμως πώς δουλεύει το καπιταλιστικό σύστημα όταν παραζορίζεται όπως τώρα, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε να μοιράζονται και αντι-ανακοινώσεις με "υπογραφή" ΚΚΕ...
Συνεπώς, ο πιο ασφαλής δρόμος, πέρα απ' αυτές τις κινήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, είναι η δική μας δράση και δραστηριοποίηση στους χώρους δουλειάς, στα στέκια τής νεολαίας, στα σχολειά, στις σχολές, στις γειτονιές. Τούτο πρωτεύει! Και μέσα σ' όλα αυτά, η καθημερινή ματιά μας στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Γιατί χωρίς απόλυτα σωστή ενημέρωση, δεν μπορούμε να είμαστε και απόλυτα σωστά οπλισμένοι.
Τα επιχειρήματά μας, τα επιχειρήματα του ΚΚΕ, η πολιτική του, η πολιτική του πρόταση και ο στρατηγικός του στόχος, είναι όπλα που άλλα να τ' αντιμετωπίσουν δεν υπάρχουν μήτε θα βρεθούν. Γι' αυτό και οι εχθροί τού λαού επιστρατεύουν κάθε είδους προβοκάτσια.

ΑΝΕΡΓΟΣ + ΑΦΡΑΓΚΟΣ

(με χρέη και υποχρεώσεις)

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΙΛΟΚΚΕ.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΚΑ ΤΣΙΜΠΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ BLOG "ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ", ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ 16-8-2012 ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ".
ΤΟΤΕ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΔΥΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ. ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ.

ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΑΙΧΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ, ΝΤΡΑΠΗΚΑ.

ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ. ΤΟΤΕ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ Ο "ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ" ΘΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠ' ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ, ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΩ. ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ, ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΝΩ Σ' ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΙ ΕΓΩ. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ!!!

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Χτυπά τη γη βαθιά βροντή
Χαμπέρι στο σκοτάδι...
Κόκκινος ήλιος η εργατιά
Τη νύχτα σβάρνα παίρνει πια!!!

Σφυριά πολλά(!) βαρούν γερά
Τη σιδερένια φτέρνα
Μες στη φωτιά τη λιώνουνε!
Όνειρα γιγαντώνουνε!

Θα πάψει η απελπισιά!
Δε θα ξανάρθει χειμωνιά!
Άνοιξη έφερ' ο Οκτώβρης!!!!
Το καλοκαίρι σου θα τό 'βρεις!

Το καλοκαίρι το δικό σου!
Που 'ναι δικό μου και δικό του!
Που 'ναι της μάνας τής φτωχής!
Της όμορφης της αδελφής!
Του συναδέλφου στο γραφείο!
Στο εργοστάσιο, στο πλοίο!

(Υπάρχει σ' ένα μικρό κατακόκκινο βιβλίο, που απέξω γράφει,
...Δ! ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΗΜΑΤΑ)

Όποιος γνωρίζει έστω και λίγα για τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, μπορεί να καταλάβει τι θησαυρό κρύβουν τα λόγια αυτού του "τραγουδοποιήματος".


ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ

Δρεπάνι άστραψε στον ήλιο
και το σφυρί 'ναι σταυρωτό!
Εργάτης, σύντροφος, ξωμάχος,
για έφοδο στον ουρανό!!!

Λάβαρο κόκκινο ανεμίζει!
Το σφυροδρέπανο τρανό!!!
Υπόσχεση ζωής ορίζει,
μ' άτρομο γίγαντα λαό!!!

Το ένα χέρι σφίγγει τ' άλλο,
κι όλα μαζί σε μια γροθιά,
θεριό ανήμερο, μεγάλο,
άφοβα σπάει τα δεσμά!!!

Σοδειά καλή για τα παιδιά μας!
Σπίτια, γιοφύρια και σχολειά!
Τα εργοστάσια, δικά μας!!!
Πατρίδα, μάνα στοργικιά!

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!