Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Δημοσιεύθηκε  9/5/2012
Πριν λίγες μέρες ο Στάθης πάλι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το ΚΚΕ θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αναξιόπιστη δύναμη και δεν συμμετέχει σε ένα "αριστερό μέτωπο". 
Είναι φανερή προσπάθεια του να φιλοτεχνήσει αριστερό προφίλ  τη στιγμή που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει και τυπικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. 
Αν δει κανείς τα εκλογικά αποτελέσματα σε Κύπρο  και Ιταλία, θα καταλάβει γιατί σκύλιασαν να τσουβαλιάσουν το ΚΚΕ . 
Γιατί χρησιμοποιήθηκαν "λυτοί και δεμένοι" να το περιθωριοποιήσουν. 
Γιατί κάποιοι "αριστεροί" έπαιξαν απίστευτα βρώμικο ρόλο, εκτοξεύοντας λάσπη.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το άρθρο του. (Το link για ολόκληρο το άρθρο δίνεται στην αρχή.)


Αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηγείται ενός αντιμνημονιακού μετώπου, δεν συμμετέχει επίσης και σε ένα Αριστερό Μέτωπο. Το ΚΚΕ, για λόγους που δεν θα αναλύσουμε στο παρόν σημείωμα, καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρούν, τουλάχιστον για την ώρα, ότι ένα τέτοιο μέτωπο δεν πρέπει να δημιουργηθεί, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αναξιόπιστη δύναμη, ένα νέο ΠΑΣΟΚ που η ύπαρξη και η δράση του αποτελούν ανάχωμα στην αυθεντική ριζοσπαστικοποίηση του λαού.......

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αριστερή, ριζοσπαστική φιλολαϊκή δύναμη(και κατά τη γνώμη μου είναι), τότε για πρώτη φορά μετά το 1949 στην Ελλάδα ένα αριστερό κόμμα, μια φιλολαϊκή δύναμη, πλησιάζει προς την εξουσία για να την ασκήσει υπέρ του λαού, διά του λαού, με τον λαό.....

Να και η απάντηση Δραγασάκη στις "αριστερές αγωνίες" του Στάθη.

«Ό,τι αφορά δημοσιονομικό μέγεθος θα ήταν ανεύθυνο να πω καταργούμε αυτό, χωρίς να πω τι θα βάλουμε στη θέση του»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Σταθάκη

«Η επιστροφή μισθών και συντάξεων σε επίπεδα συμβατά με εκείνα προ του 2009 μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία ανακάμπτει και βρίσκεται στα επίπεδα του 2009. Αυτό είναι μια σταδιακή διαδικασία»
«Δεν υπάρχει καμία αποδοκιμασία των ξένων επενδύσεων», «ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς στηρίζει τις επενδύσεις που αναβαθμίζουν την παραγωγική οικονομία της χώρας, τις υποδομές στον τουρισμό και αλλού και συνεπώς είμαστε πολύ θετικοί, θέλουμε ένα θεσμικό, φορολογικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σαφές και αυτό θα κάνουμε ως κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνουμε τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».
Για πληρέστερη ενημέρωση διαβάστε  εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: