Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Έμμεσες συστάσεις Σόιμπλε στη Γαλλία


Έμμεσες συστάσεις στην κυβέρνηση της Γαλλίας, με υποστηρκτικό ύφος, συνιστούν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην εφημερίδα «Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ».
«Είμαι βέβαιος πως η Γαλλία όχι μόνον πρόκειται να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, αλλά να κάνει τα πάντα για να επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη χάρη σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Σχετικά με τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν και το ενδεχόμενο η Γαλλία να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους τη διετία 2013-14, σημείωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις χειμερινές προβλέψεις της, τώρα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση των χωρών μελών της ΕΕ. Τον Απρίλιο πρόκειται να διατυπώσει προτάσεις για εκείνο που πρέπει να γίνει και στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών θα διαβουλευθούμε μεταξύ μας».
Οι δηλώσεις Σόιμπλε εντάσσονται στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης, στο πλασίο των αντιθέσεων και ανταγωνισμών των ισχυρών κρατών της ΕΕ και της Ευρωζώνης, για το λεγόμενο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, με στόχο την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων κάθε χώρας.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: