Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΣΦΕΑ: Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στην κηδεία του χουντικού



Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών - ΣΦΕΑ 1967 - 1974 με αφορμή τα όσα έγιναν στην κηδεία του χουντικού δολοφόνου Ν. Ντερτιλή.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Χουντοπαραλήρημα, στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή. Έκλεισε το κεφάλαιο «έγκλειστοι απριλιανοί στον Κορυδαλλό» με το θάνατο του τελευταίου έγκλειστου Χουντικού ισοβίτη Νίκου Ντερτιλή, ο οποίος μετά την μεταπολίτευση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο στις 18-11-1973.
Η εκφώνηση του επικήδειου  από τον Αρχιβασανιστή και Διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ  Θ. Θεοφυλογιαννάκο (υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αμβρόσιου), η παρουσία υποστηριχτών και νοσταλγών της δικτατορίας, η παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στελεχών του ΛΑΟΣ, φανερώνουν τη διαχρονική σχέση των εγχώριων  φασιστοειδών και την διαχρονική ταύτιση των επιδιώξεων τους. Καμιά ανοχή στους υμνητές των Χουντικών δολοφόνων του λαού μας. Καμιά ανοχή στους νοσταλγούς της Χούντας και στους επίδοξους συνεχιστές της.»
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: