Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Aυτό που δεν έχουν χωνέψει, ακόμα , οι Αμερικάνοι.....


Αν και έχουν περάσει  τόσα χρόνια, ακόμα δε λένε να χωνέψουν το "ματζούνι" οι Αμερικάνοι. Αναφέρομαι στην φοβερή και τρομερή γυναικεία  ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Ότι δεν κατάφεραν να νικήσουν μέσα στους στίβους γενικά όσο και αν το πάλεψαν , μετερχόμενοι απίστευτα μέσα, η περίπτωση της Γκρίφιθ που χρειάστηκε να πάρει αναβολικά σε σημείο να πεθάνει μετά από λίγα χρόνια προκειμένου να νικήσει τις Ανατολικογερμανίδες αθλήτριες είναι χαρακτηριστική.
Φαίνεται λοιπόν πως η λύσσα τους  είναι αξεπέραστη. Αυτό μας κάνει να χαμογελάμε , πικρά βέβαια, αλλά  με ικανοποίηση.
Δείτε 2 video από τότε...και διαβάστε το άρθρο του Ριζοσπάστη


Aμερικανιές...
Μου θύμισε όταν παρακολουθούσα την Κριστίν Οτο -αθλήτρια της Ανατολικής Γερμανίας- στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης το 1986, όταν άφησε τόσο πίσω τις αντιπάλους της, σαν να κολυμπούσε άνδρας. Η εμφάνιση της Γε φέρνει στο μυαλό όλων μας άσχημες αναμνήσεις από εκείνες τις εποχές» ήταν μεταξύ άλλων το σχόλιο του πρόεδρου της ομοσπονδίας προπονητών κολύμβησης Τζον Λέοναρντ, προσπαθώντας να αμφισβητήσει τις επιδόσεις της 16χρονης Κινέζας κολυμβήτριας Γε Σιγουέν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ανεξαρτήτως αιτίας και έστω εάν έχουν περάσει αρκετά χρόνια μετά, η ΓΛΔ ακόμα αποτελεί ...δαίμονα για τους Αμερικανούς. Μόνο που ο Λέοναρντ φαίνεται να έχει επιλεκτική μνήμη. Θυμήθηκε το 1986 και την Οτο αλλά απ' ό,τι φαίνεται ξέχασε άλλα περιστατικά...
Οπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Οrange County Register» της Σάντα Ανα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USΟC) είχε διεξαγάγει σειρά ανεπίσημων ελέγχων στους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας πριν από τους Αγώνες του 1984 στο Λος Αντζελες, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 34 αθλητές του στίβου θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών! Κανένας από αυτούς δεν τιμωρήθηκε ούτε έχασε το δικαίωμα να αγωνιστεί στους συγκεκριμένους αγώνες.
Δε θυμήθηκε ούτε καν το περίφημο σκάνδαλο με την εταιρεία BALCO του περίφημου Βίκτορ Κόντε που αποκαλύφθηκε το 2008 και αποδείχθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία επί 19 χρόνια γαλούχησε πληθώρα Αμερικανών αθλητών με την περίφημη ουσία ΖΜΑ, όπως η Μάριον Τζόουνς, η Κέλι Γουάιτ, ο Τιμ Μοντγκόμερι, ο Βρετανός Γουέιν Τσέιμπερς κ.ά.
Δεν έδειξε να θυμάται ούτε τις περιπτώσεις του Αμερικανού Καρλ Λιούις που χρόνια μετά τις επιτυχίες του παραδέχθηκε τη χρήση αναβολικών τονίζοντας ότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ' ό,τι οι άλλοι συναθλητές του (εννοώντας προφανώς και αυτούς των ΗΠΑ) ή την αντίστοιχη της Αμερικανίδας Φλόρεν Γκρίφιθ Τζόινερ που πέθανε από ανακοπή στα 37 της χρόνια εξαιτίας προβλήματος στην καρδιά το οποίο αποδείχθηκε ότι είχε άμεση σχέση με τη χρήση αναβολικών.
Ολα αυτά τα ξέχασε ο Λέοναρντ αλλά αντίθετα θυμήθηκε να ξαναρίξει στην ...πυρά τη ΓΛΔ δείχνοντας ότι το μένος κρατάει ακόμα.
Πηγή: Ριζοσπάστης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΑΦΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΚΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΗΤΑΝ Η ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!!!. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Αργότερα αποδείχτηκε.....πότε αργότερα δηλαδή;
Αν ξέρεις και θυμάσαι το 1988 στην Ολυμπιάδα της Σεούλ ο Μάικλ Τζόνσον, ο Καναδός σπρίντερ πιάστηκε ντοπέ. Στην ίδια Ολυμπιάδα πήρε τα 6 χρυσά η Κριστίν Οττο, με τους Αμερικάνους να βγάζουν αφρούς. Δε θυμάμαι όμως να την έπιασαν ως ντοπαρισμένη. Θεωρείς ότι δεν προσπάθησαν οι Αμερικάνοι να αποδείξουν τη θεωρία τους; Ή μήπως θεωρείς ότι τους χαρίστηκαν;
Κανείς ποτέ δεν κατόρθωσε να λερώσει τους αΘλητές των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού και αυτό ακόμα πονάει.
ΌΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Μπεν Τζόνσον!!!
Α! Όντως ας φέρει κάποιος αποδείξεις για ντοπαρίσματα. Αυτά τα οι σοβιετικοί ντοπαραν, οι ανατολικογερμανοί ντοπαραν κλπ γενικώς και αορίστως είναι αστεία! Ή κάποιοι πρωην ανοτολικογερμανοί ή πρωην σοβιετικοί που βγαίνουν αναπόδεικτα και τα επιβεβαιώνουν είναι ακόμα ποιο αστεία!!!