Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΑΥΓΗ: "Αφέλειες από το ΚΚΕ!"



Για την «Αυγή» δεν έχει νόημα η προστασία των ανέργων...
«Αφέλειες από το ΚΚΕ» ανακαλύπτει η «κυριακάτικη Αυγή», που ειρωνεύεται την πρόταση που κατέθεσε ξανά την περασμένη βδομάδα το ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. «Μα είναι δυνατόν να ζητάς μέτρα για την ανεργία από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τις συμφωνίες κατεδάφισης της κοινωνίας, με διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και ύφεση που θα διαρκέσει αν δεν τους σταματήσουμε για 10 χρόνια; Τι νόημα έχει η πρότασή σας;», αναρωτιέται η «Αυγή», ομολογώντας πόσο ενοχλείται όταν κατατίθενται προτάσεις που και διαμορφώνονται με άξονα την αληθινή προστασία των ανέργων και προσφέρουν αφετηρία αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που γεννά και αυξάνει την ανεργία.

Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η ένστασή της, ακόμα για την ίδια την κατάθεση αιτημάτων, όπως η επιδότηση του ανέργου για όσο καιρό δεν έχει δουλειά, ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, η πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το πάγωμα και η παραγραφή των δανείων, καμιά διακοπή στην ηλεκτροδότηση, δραστική μείωση των τιμολογίων; Ενώ, από την άλλη μεριά, ξεμπροστιάζεται ο θεατρινισμός του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που πριν μερικούς μήνες είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου συμπεριλαμβάνοντας και αιτήματα που εδώ και χρόνια προτάσσει το ΚΚΕ. Με μόνο στόχο, όπως αποδεικνύεται και τώρα, να παραπλανήσει το λαό και να διεκδικήσει δάφνες... υπερασπιστή.

... αλλά «η θέση του χαλίφη»
«Η εργατική τάξη δε χρειάζεται τα επιδόματα της εξαθλίωσης. Χρειάζεται και απαιτεί τίμια εργασία για όλους», συνεχίζει η «Αυγή», κι επειδή (και) η υποκρισία έχει κοντά ποδάρια συνεχίζει ομολογώντας ποια είναι η αγωνία της: «Ενα μόνο μέτρο υπάρχει απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη. Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους πατριώτες εκσυγχρονιστές! Εχετε κότσια κύριοι σύντροφοι να αντιμετωπίσετε αυτή την πραγματικότητα; Λάβατε το μήνυμα των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων της 17ης Ιουνίου ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο κύριος αντίπαλός σας;». Τι θέλουν να πούνε δηλαδή; Οτι η προστασία των ανέργων και της σταθερής εργασίας θα εξασφαλιστεί αν κυβέρνηση γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τι δε λένε; Οτι όσο η χώρα μένει στην ΕΕ και τα μονοπώλια μένουν στην εξουσία, όχι μόνο δε θα σωθούν οι άνεργοι κι οι εργάτες αλλά οι μεν πρώτοι θα «βουλιάζουν» στην εξαθλίωση οι δε δεύτεροι στην εκμετάλλευση.
Ετσι είναι: «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν κατάμουτρα στους ανέργους ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να προστατευτούν από την εξαθλίωση. Τους φωνάζουν να μην οργανωθούν, να μην αντιπαλέψουν την πολιτική που τους φορτώνει βάσανα. Τι να κάνουν; Να συμβιβαστούν, να εθελοτυφλούν, τελικά να υποταχθούν και να εγκλωβιστούν στην αυταπάτη και στην αναζήτηση μιας... «άλλης» κυβέρνησης που έχει όμως την ίδια αποστολή με τη σημερινή. Αγωνία τους είναι πότε θα γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» για να συνεχίσουν οι ίδιοι να προστατεύουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Πηγή: Ριζοσπάστης

4 σχόλια:

chris είπε...

ΑΥΓΗ-ΣΥΡΙΖΑ...υπερασπιστές του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και της Ευρωολοκλήρωσης μέχρι τελικής πτώσης,
οδήγησαν την αριστερά τους σε.....κενό αέρος.
Αυτό που ζούμε τώρα,είναι αυτό που ψήφισαν τότε.
Ας μη μιλάει για αφέλεια ο Δούρειος Ίππος της Ευρωεγκληματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΡΑΤΗ

Λοιπόν, είμαστε μια παρέα 1.500.000-2.000.000 ανέργων, προς το παρόν. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την πρόταση του ΚΚΕ για αποτελεσματική στήριξή μας εδώ και τώρα απ' την πολιτεία, ας κάνει το αυτονόητο. Ας μας βρει δουλειά αύριο την Αυγή... κι εμείς θα πάμε τρέχοντας.
Αααα, δεν εννοούσε ότι θα μας βρει δουλειά εν ευθέτω χρόνο; Τι εννοούσε; Μήπως να περιμένουμε να έρθει η Αυγή που θα γίνει κυβέρνηση η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή; Αααα, μας τάζει θεσούλες για να μας προετοιμάσει για ψηφοφόρους του;
Άνεργοι είμαστε κύριοι Τσιπραίοι, όχι ηλίθιοι!
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός μάς καταδίκασε στην ανεργία. Κι ο ελληνικός καπιταλισμός δεν περίμενε την δική σας Αριστερή κυβέρνηση για ν' αποκοιμίσει το λαό. Είχε προηγηθεί η άλλη Αριστερή κυβέρνηση. Αυτή τού ΠΑΣΟΚ. Γνωστά τ' αποτελέσματα... Αλλά και σήμερα υπάρχει στη διακυβέρνηση, τού καπιταλιστικού κράτους Ελλάδα, η Αριστερά χείρα βοηθείας τού καπιταλισμού. Η ΔΗΜΑΡ.
Τώρα θα μου πείτε, τι ψάρια να πιάσει η ΔΗΜΑΡ μπροστά στο ΣΥΡΙΖΑ...
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που διαθέτει τα πλέον(!) ισχυρά εχέγγυα υπεράσπιστης του καπιταλισμού!!! Σ' αυτό έχετε δίκιο και σας το αναγνωρίζω κύριοι Συριζαίοι. Κι εδώ που τα λέμε, αν το ΚΚΕ δεν ήταν κοντόφθαλμο, θα έπρεπε να είχε καλέσει τα μέλη και τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να είχαμε από τώρα ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση. Ε, πώς να το κάνουμε; Άλλο να είσαι άνεργος και πεινασμένος με κεντροδεξιά συγκυβέρνηση, κι άλλο με ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση των καπιταλιστών!!! Εκεί η πείνα είναι "χορτάτη" από τόνους αυταπάτες... Φαρισαίοι Συριζαίοι...
Δυστυχώς όμως για όλα τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΕΞΙΑ σωσίβια του καπιταλισμού, κι ευτυχώς για τους ανθρώπους του μόχθου, υπάρχει εδώ στην Ελλάδα ένα μοναδικό επαναστατικό κόμμα. Το ΚΚΕ!!! Το πλέον αποτελεσματικό αντίδοτο, στο κουτόχορτο που σερβίρουν στο λαό από ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΔΕΞΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΡΑΤΗ

Α, πα, πα, πα! Καλέ τώρα το πρόσεξα στο άρθρο τής ΑΥΓΗΣ. Καλέ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κύριος αντίπαλος του ΚΚΕ; Κι εγώ γιατί πίστευα πως είναι ο καπιταλισμός;
Για να το λέει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι ξέρει... Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Λοιπόν, επειδή ο νοικοκύρης ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι είναι κόμμα υπεράσπισης και διάσωσης του καπιταλισμού, σκούζει!
Σκούζει για να σκεπάσει τη φωνή του ΚΚΕ, ακριβώς διότι το ΚΚΕ είναι η πρωτοπορία τής εργατικής τάξης.

Και ποιος είναι ο αντίπαλος, Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ, της εργατικής τάξης; Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. Η αστική τάξη και τα κόμματά της, ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ.

Μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ΔΕΝ πατρωνάρει τους καπιταλιστές και τον καπιταλισμό και ΔΕΝ πατρωνάρεται απ' τους καπιταλιστές και τον καπιταλισμό!!!

Γι' αυτό, ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΤΩΡΑ ΚΚΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΔΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Σ -ύντομος δρόμος
Υ -πουλης
Ρ -ηγματώδους
Ι -δεοπλασίας
Ζ -αμανφουτισμού και
Α -ποχαύνωσης των μαζών