Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σε σταθερό αντιΚΚΕ μοτίβο ο σκιτσογράφος Στάθης

Σε ένα σταθερό αντιΚΚΕ μοτίβο ο σκιτσογράφος Στάθης ξαναχτύπησε πάλι.  Με ένα  κείμενο που ελάχιστα διαφέρει από τα γνωστά αντιΚΚΕ πονήματα του, επανέρχεται  σε μια στιγμή καθόλου τυχαία. Ξεκινάει η λειτουργία του "ναού της δημοκρατίας" και οσονούπω θα ξεσκεπαστούν πολλοί και πολλά. Υπάρχει και εκείνη η πρόταση του ΚΚΕ και θα αποκαλυφθούν  ή σε απλή λαϊκή γλώσσα , θα πέσει άγριο ξεβράκωμα. Το ίδιο και στα συνδικάτα. Διέπρεψαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι σε όλα τα επίπεδα καλοκαιριάτικα. Στην ΑΤΕ , στους Φαρμακευτικούς συλλόγους και αλλού.
Τα προβλήματα όμως  θα οξυθούν  σε σημείο που ενδέχεται να έχουμε στροφή  μεγάλου μέρους των εργαζόμενων  προς το ταξικό κίνημα. Θα ξαναμπεί η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία μονιομερή κατάργηση του χρέους,  για συζήτηση κάτω από άλλες συνθήκες, σίγουρα πιο δραματικές.  Μέσα σε όλα αυτά τι απαντήσεις άραγε μπορεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;  Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση; Ουσιαστικότερη και πατριοτικότερη διαπραγμάτευση;
Προφανώς λοιπόν ο Στάθης  τρέχει να προλάβει και να μαζέψει τα ασυμάζευτα ως ο καταλληλότερος ΚΚΕδολόγος του ΣΥΡΙΖΑ. Λειτουργεί  με την παλιά κλασική τακτική των .."πρώην". Η τακτική του θυμίζει κάποιους δηλωσίες στην εξορία που προσπαθούσαν πότε με κλάψες, πότε με καλοπιάσματα, πότε με ακατάσχετη λαθολογία για την τακτική του ΚΚΕ να πείσουν άλλους κομμουνιστές να υποταχτούν. 'Ιδια και απαράλαχτη τακτική ακολουθεί.
Παραθέτω  δύο  απαντήσεις του Ριζοσπάστη σε παλιότερα κείμενά του.΄Ετσι κι αλλιώς σχεδόν τα ίδια αναμασάει, οπότε σε πολλά σημεία απαντιέται το κείμενό του.
Διαβάστε το εδώ
 Πέμπτη 10 Μάη 2012

Η μεγαλύτερη συκοφαντία εναντίον του ΚΚΕ
Δεν αποτελεί σήμερα μεγαλύτερη ύβρη από τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται, δε νοιάζεται για τα βάσανα των ανέργων, των μισθωτών, ότι αφήνει το λαό αβοήθητο. Κι όμως μια τέτοια συκοφαντία εκτόξευσε ο Στάθης Σταυρόπουλοςστο «enikos.gr», με αφορμή την άρνηση του ΚΚΕ να πάρει υπουργεία για να σώσει δήθεν μαζί με τους άλλους ευρωαριστερούς (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ) το λαό από την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όμως μαζί με την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ντροπή! Λέει πολλά και διάφορα ο Στ. Σταυρόπουλος, μεταξύ των οποίων ότι «θα αλλάξουν όλα αύριο μας διαβεβαιώνει το ΚΚΕ και ως τότε τιμωρεί όσους είχαν αυταπάτες, λέει, για το ...Μάαστριχτ. Εως τότε ας χαθούν μεροκάματα, ας κλείσουν σπίτια και μαγαζιά, ας χαθούν ζωές, όταν όλοι χάσουμε τις αυταπάτες που μας καλλιεργεί η απλώς αριστερά (!) και προσχωρήσουμε στην Αίρεση των Καθαρών, θα σωθούμε...». Τα ίδια σάπια επιχειρήματα, ότι δήθεν το ΚΚΕ θέλει (!) την εξαθλίωση του λαού, επιστράτευαν οι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν ψήφιζαν τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και είχαν το ΚΚΕ απέναντι να οργανώνει την πάλη του λαού στους τόπους δουλειάς, στα λιμάνια κ.α.
***
Πρόκειται για παραλήρημα. Κύριε Σταυρόπουλε, όλα αυτά που τσακίζουν αλύπητα σήμερα το λαό δεν έχουν τη σφραγίδα του Μάαστριχτ; Κι όμως εσείς, μαζί με τον ΣΥΝ που το ψήφισε, έχετε το θράσος να καλείτε το ΚΚΕ να το υπογράψει σήμερα, στο όνομα των συνεπειών που έχει ο ευρωμονόδρομος. Βεβαίως, αυτό το κρύβετε γιατί βάζετε μπροστά τη λέξη «μνημόνιο». Ομως αυτό είναι απάτη. Και σε αυτή την απάτη θέλετε να κάνετε συνένοχο το ΚΚΕ. Λέτε να διώξουμε την τρόικα, αλλά θα μείνουμε στην ΕΕ. Μα, η τρόικα δεν είναι πρωτίστως η ΕΕ; Πώς θα σταματήσουν η μείωση των μισθών, η ανεργία, ο εργασιακός μεσαίωνας, μήπως όταν αλλάξει και γίνει φιλολαϊκή η ΕΕ; Ελεος! Ποια αριστερή κυβέρνηση δε θα συνεχίσει να τσακίζει τους μισθούς όταν όχι μόνο αποδέχεται την ιδιοκτησία των μεγάλων επιχειρηματιών, αλλά θεωρεί ότι η υγιής επιχειρηματικότητα, δηλαδή τα μονοπώλια, είναι δύναμη ανάπτυξης;
***
Το ατύχημα για εσάς είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι νέοι γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ, τα στελέχη, τα μέλη του, οι οπαδοί του καθημερινά ματώνουν έξω από τα εργοστάσια και στις συνοικίες. Η αλήθεια δεν αποδείχνεται πάντα με τα εκλογικά ποσοστά. Η ζωή είναι πιο περίπλοκη και πάντως αδυσώπητη απέναντι στην αντικομμουνιστική εμπάθεια.


Πέμπτη 7 Ιούνη 2012

Ξαναζεσταμένοι εκβιασμοί και «μονόδρομοι»
Με ψέματα, μεταγραφές και μεταπλάσεις των λεγομένων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και με παντιέρα τον εκβιασμό «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», «όποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το μνημόνιο», ο Στάθης Σταυρόπουλος από τον ιστοτόπο enikos.gr εξαπέλυσε ξανά προχτές επίθεση στο ΚΚΕ.
Ο Στ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «ΜΕΓΚΑ» και επέλεξε να μη δώσει καμία απάντηση, να μην παραθέσει καν την κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δώσει στο «κοινό» του τη δική του γνώμη, με όσα αυτός ήθελε να καταλάβει και μάλιστα έτσι καμωμένα ώστε να εξυπηρετείται ο αρχικός και βασικός του σκοπός με το «ερώτημα»: «Γιατί το ΚΚΕ βγάζει τον εαυτό του έξω από το χορό;» της συμμετοχής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
***
Αλήθεια, σε ποιο «χορό» αρνείται να συμμετάσχει το ΚΚΕ και δέχεται την μήνιν του Στ. Σταυρόπουλου και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ; Στο μόνο «χορό» που δε συμμετέχει είναι αυτός της εξαπάτησης των εργαζομένων, ότι δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ή της ΝΔ, ή του ΠΑΣΟΚ) που πέρα από καλολογίες δεν αμφισβητεί την πηγή της πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω και των μνημονίων (δηλαδή, την ΕΕ και το κυνήγι του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων). Γι' αυτό και ο Στ. Σταυρόπουλος κατακεραυνώνει την Αλ. Παπαρήγα που έθεσε ξεκάθαρα το ερώτημα «μετά το μνημόνιο τι;». Νέα μνημόνια επί μνημονίων; Σφυρίζει αδιάφορα ο ΣΥΡΙΖΑ και ενοχλείται. Γι' αυτό και εξανίσταται και πάλι ο Στ. Σταυρόπουλος ότι «ως και τους νόμους της αγοράς (!!) επικαλέστηκε η Αλέκα για να προδικάσει την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ». Τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς - ακόμα και την ίδια την καπιταλιστική αγορά - παριστάνουν ότι τους αγνοούν στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποκλίνονται σε αυτούς. Τι άλλο εκτός από υπόκλιση είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα», η προτεραιότητα για μείωση του ΦΠΑ μόνο στον τουρισμό και την εστίαση, ενώ ο λαός, για τον οποίο υποτίθεται κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνει πανάκριβα για βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης; Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι με προεδρικά διατάγματα θα εφαρμόσουν φιλολαϊκό πρόγραμμα ή ποντάρουν στον «πατριωτισμό» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών κ.λπ. Γιατί οι του ΣΥΡΙΖΑ δε λένε στο λαό για το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας; Γιατί το κρύβουν;
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στ. Σταυρόπουλος ως εκπρόσωπός του επιχειρούν να εμφανίσουν εαυτούς ως μεσσίες του λαού και ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ τολμώντας να το κατηγορήσουν ότι τάχα θα αφήσει το λαό να τα «βγάλει πέρα μόνος του με τις αυταπάτες του για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μάταιον του αγώνα να καταργηθούν φερ' ειπείν οι εφαρμοστικοί νόμοι». Μόνο όποιος είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του δικαιούται διά να αγωνίζεται και να ομιλεί, κατά τον Στ. Σταυρόπουλο. Στον ΣΥΡΙΖΑ αν στηριχθεί ο λαός θα βρεθεί έρημος. Μόνο το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα του να οργανώσει τη λαϊκή πάλη.
Ομως, αν είναι κάτι μάταιο είναι να περιμένεις ότι ένας διαχειριστής θα σου λύσει το πρόβλημα, δήθεν γιατί είναι καλύτερος διαπραγματευτής, όταν μένουν αμετακίνητες οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Ο αγώνας για να λύσεις το πρόβλημα δεν είναι μάταιος, ο αγώνας για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου σε σύγκρουση και ρήξη με τις αιτίες τους δεν είναι μάταιος και αυτό ακριβώς λέει το ΚΚΕ. Αλλωστε, η διαχρονική δράση του ΚΚΕ και η πραγματικότητα διαψεύδουν τέτοιους φαιδρούς ισχυρισμούς που επιστρατεύονται στο πλαίσιο της επιχείρησης αποδυνάμωσης του ΚΚΕ και του νέου εγκλωβισμού του λαού σε αποπροσανατολιστικούς διπολικούς καυγάδες και «μονόδρομους»: Των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προηγούμενα. Οχι πολύ παλιά, ο Γ. Παπανδρέου κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι επειδή δε στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι ο «αριστερός ψάλτης της δεξιάς»... Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ για να εγκλωβιστεί ο λαός σε ένα νέο «μονόδρομο», αυτόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενα «μονόδρομο» ενταγμένο στην ΕΕ, στο κέρδος των επιχειρήσεων, στο διαρκές χτύπημα του λαού. Ο λαός χόρτασε από τέτοιους «μονόδρομους», τους ακούει χρόνια τώρα. Είναι καιρός να βάλει πλώρη για τον δικό του, με ισχυρό ΚΚΕ.

Ε. Χ.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Καθε άλλο παρα παράλογο είναι το να ζητάει κανείς απο το ΚΚΕ να είναι ακόμα πιο δυναμικό και πιο ουσιώδες στο λαικό κίνημα και στους αγώνες.Το να εγκαλεί όμως κάποιος για ακινησία και απραξία είναι ευσεβής πόθος και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά την πραγματικότητα.Εν αντιθέση με κάποιους άλλους,το ΚΚΕ δεν περιμένει η εξουσία να πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια του.Το ΠΑΜΕ ήταν που πρωτοστάτησε στον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΤΕ(την ίδια ώρα που κάποιοι υπονόμευαν τον αγώνα εκβιάζοντας τους εργαζόμενους,αλλα αυτά εκείνοι που διατείνονται οτι πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας δεν τα αντιλήφθηκαν),παίρνει πρωτοβουλίες για να αποτραπει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ(η οποία όπως και αυτή της ΑΤΕ εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Μααστριχτ,αλλα ας μην ξύνουμε τώρα πληγές),καταθέτουν προτάσεις νόμου για ανακούφιση των ανέργων(την ίδια ώρα που η ΑΥΓΗ χαρακτηρίζει τις προτάσεις αυτές αφέλειες).Αφού όμως οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα στην περίπτωση της επίσκεψης Πέρεζ,βάζοντας απο τη μια την κυρία Δούρου σε ρόλο ρεαλιστή να αρθρογραφεί υπέρ των θετικών αποτελεσμάτων που μπορεί να αποκομίσει η χώρα μας σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με το κράτος-σφαγέα των Παλαιστινίων και απο την άλλα τον κύριο Κουράκη στο ρόλο του θιγμένου Συριζαιου (προκειμένου να απορροφηθούν και οι εσωτερικοί κραδασμοί),ήρθε η ώρα του γνωστής ιστορίας που έχει το ΚΚΕ ως πρωταγωνιστή στο ρόλο του μοναχικού(και κουφού) καβαλάρη,ο οποίος παρα την προθυμία να προστρέξουν σε βοήθεια του εκείνος συνεχίζει τη μοναχική του πορεία θέλοντας όλη τη δόξα για τον εαυτό του.Το κωμικό στην όλη υπόθεση είναι και η χρήση όρων ιδεολογικής χροιάς(όπως Τροτσκιστικό η αριστερίστικο).Απορία ενός αφελούς:Πως γίνεται να ψηφίζεις ένα κόμμα και να έχεις απαιτήσεις απο ένα άλλο;(μάλλον εντάσσεται στη λογική του φίλου που απο τη μία σε σκουντάει στον ώμο και την ίδια ώρα ακονίζει το μαχαίρι πίσω απο την πλάτη σου.)ΓΙα να έχουμε και μια εικόνα των πεπραγμένων του Στάθη:http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_443.html
Μ.Π

Unknown είπε...

με αφορμη και την αναρτηση σου http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2012/08/blog-post_21.html

Σταυρος Τ. είπε...

Εγώ πάντως συντρόφια τον ξέχεσα για τα καλά, χρησημοποιόντας ψευδώνυμο φυσικά, και όχι το πραγματικό μου όνομα όπως εδώ. Πρώτη φορά εγραψα τόσα πολλά σε ένα blog! Φυσικά και πολλοί άλλοι ΚΚΕδες του τα έψαλαν ένα χεράκι! Ωστόσο πιστέυω ότι το κάνει και για λόγους επισκεψημότητας της στήλης του. Μην ξεχνούμε ότι είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και τα νούμερα γιαυτόν παίζουν κάποιο ρόλο. Αλλωστε η στήλη του τις προηγούμενες ημέρες είχε μικρό ενδιαφέρον και λίγα σχόλια με εξαίρεση το άρθρο για τους χρυσαλήτες. Σήμερα τα σχόλια στη στήλη του έδιναν και έπαιρναν.

Ανώνυμος είπε...


Άκου ορέ σκιτσογράφε κ. Στάθη:

Μείνε εσύ στο βάλτο μ' όλους τούς ομοίους σου, κι άσε εμάς να προχωρήσουμε στα βράχια, όπως θα σου έλεγε κι ο μεγάλος ΛΕΝΙΝ.

Ξέρεις, αυτοί που μένουν στο βάλτο, δεν έχουν καμιά ελπίδα. Θα τους ρουφήξει...

Κείνοι όμως που προχωράνε ανεβαίνοντας τα βράχια, όσο κοφτερά και απότομα κι αν είναι, θα φτάσουν στην κορφή. Φτάνει νά 'χουν πετάξει τα βαρίδια από πάνω τους και να προσέχουν μην παραπατήσουν και κατρακυλήσουν στο βάλτο...

Αλλά πες μου και κάτι ρε ...καλόπαιδο. Γιατί πολεμάς το ΚΚΕ; Έχεις προσωπικό συμφέρον; Αν ναι, καλά κάνεις.

Για παράδειγμα, εγώ πολεμάω με τις όποιες δυνάμεις μου τα αστικά κόμματα και τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, γιατί αυτό επιτάσσει το προσωπικό μου συμφέρον. ΕΡΓΑΤΗΣ είμαι. Για τον ίδιο λόγο στηρίζω και υποστηρίζω το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, πάρα πολύ σωστά επιθυμεί ν' αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Η Ελλάδα όμως είναι καπιταλιστικό κράτος.

Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ διατίθεται να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Διότι, η οποιαδήποτε κυβέρνηση στα καπιταλιστικά πλαίσια, από ΑΡΙΣΤΕΡΑ μέχρι ΔΕΞΙΑ, τον καπιταλισμό υπηρετεί.

Φιλολαϊκή προοπτική σε κράτος με καπιταλιστική οικονομία, δεν υπάρχει. Σωστά μέχρι εδώ;

Εάν λοιπόν δεν ήμουν εργάτης, αλλά καλοσιτιζόμουν απ' την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να στηρίξω ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ.

Εσύ λοιπόν, που στράτευσες την τέχνη και την πένα σου για να χτυπάς το ΚΚΕ και να χαϊδεύεις το ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι υπερασπίζεσαι τα προσωπικά σου συμφέροντα. Σωστά;

Συνεπώς, τα προσωπικά σου συμφέροντα είναι στον καπιταλισμό και όχι στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Το γιατί, το εξήγησα παραπάνω.

Εφόσον λοιπόν ορέ ...καλόπαιδο, τα συμφέροντά σου εξυπηρετούνται απ' τον καπιταλισμό, καλά κάνεις και βαράς το ΚΚΕ. Καλά κάνεις και χαϊδεύεις το ΣΥΡΙΖΑ. Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ του καπιταλισμού.

Κι εγώ στη θέση σου, το ίδιο θα έκανα. Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ θα υπερασπιζόμουν με νύχια και με δόντια.

Τώρα μην περιμένεις να μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω γιατί πάμπολλοι εργατοϋπάλληλοι κι άλλοι βιοπαλαιστές δεν στηρίζουν προς το παρόν το ΚΚΕ. Ξέρεις.

Άλλωστε, το ρόλο τού αναχώματος της ριζοσπαστικοποίησης του λαού, εσύ και το κόμμα σου ο ΣΥΡΙΖΑ, τον παίζετε εξαίσια...

Άντε βρε, καλή όρεξη!

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Ένα απόσπασμα από το ποίημα του Κώστα Βάρναλη , η Πόρνη, το τρίτο μέρος από την ποιητική συλλογή Το Φως που Καίει, έτσι για απάντηση στο Στάθη

Κι αν όλοι σβήσουνε οι αχοί σε δάση και σε θάλασσες
και στων ανθρώπων τις καρδιές,
το γέλιο μου, που σφυριχτό ή βραχνό, βαθυά ξεσπάει
σαν τον αγέρα του χινόπωρου
μέσα στα κρύα και γυμνωμένα δάσα,
πάνω στα μαύρα κύματα και μες τα μαύρα ξάρτια,
όλη θα γέμει τη ζωή με το φαρμάκι του!
Δεν είναι γέλιο της χαράς
ή της καρδιάς, πό’χει το χρέος της κάνει•
είναι το γέλιο της ασύνειδης ταπείνωσης,
που δε μπορεί άλλο να ταπεινωθεί,
είναι το ηδονικό άστραμμα του Μίσους,
που δεν μπορεί να εκδικηθεί!