Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Νίκος Βουρλιώτης: ''Είμαι κομμουνιστής, γι' αυτό με χτυπούν''Την αποδοκιμασία του προς την κυβέρνηση και την ''ανύπαρκτη αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ'', εκφράζει ο Νίκος Βουρλιώτης, με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Goin Through, στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, σε συνέντευξή του στο ''Πρώτο Θέμα''.
''Είμαι κομμουνιστής, γι' αυτό με χτυπούν'', ανέφερε ο γνωστός ράπερ, αποκαλύπτοντας ότι τα τελευταία 20 χρόνια είναι ψηφοφόρος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Όσον αφορά τη συναυλία που έδωσε το συγκρότημά του είπε ότι ''το ΚΚΕ μας έκανε πρόταση να παίξουμε στο Φεστιβάλ και είπαμε ''μετά χαράς''.
Ο Νίκος Βουρλιώτης δε δίστασε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση.
''Δεν με εκφράζει καθόλου η κυβερνητική πολιτική, ούτε το παρεάκι που έχει αναλάβει να διεπεραιώσει πράγματα που θεωρώ πως είναι ήδη συμφωνημένα. Δεν με πείθει ούτε η αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση'', δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή:enikos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΑΦΕΩΣ ΚΑΛΗΣ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ

----------------------------------------
------------------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΗΓΗΜΑ

Η Ρηνιώ κι οι Goin’ Through

Του Ηλια Κανέλλη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
Με τον τρόπο της συγγραφέως Καλής Γκελμπέση-Γκιούνη


Σαν πάτησε γερά στης νιότης τα ποδάρια, η Ρηνιώ οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Η ζωή της βρήκε νόημα: στο Πανεπιστήμιο καθόταν στο τραπεζάκι της ΠΚΣ, κόλλαγε αφίσες, πουλούσε κουπόνια και, κάθε Κυριακή, την κομματική εφημερίδα. Και μια φορά τον χρόνο, αρχές Σεπτέμβρη, πήγαινε στο Φεστιβάλ, να ακούσει επαναστατικά τραγούδια και την κεντρική ομιλία της συντρόφισσας γραμματέα.

Ο καιρός περνούσε, η Ρηνιώ πλησίαζε στο πτυχίο, και σαν να μην έφτανε η ανασφάλεια για το εργασιακό της μέλλον, ήρθε κι ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα κι έδωσε πολλαπλάσια δύναμη στους ρεβιζιονιστές. Και τώρα;

Η Ρηνιώ γνωρίζει καλά ότι η νεολαία και το κόμμα πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά της κοινωνίας. Γι' αυτό και ψήφισε μια ριζική αλλαγή. Εφέτος στο Φεστιβάλ είναι σωστό να μπει, πλάι στην αγαπημένη μας μουσική για τις μάζες, και ένα τραγούδι που θα μιλήσει κατευθείαν στους νέους - στα μέλη, αλλά και στους φίλους, και στις επιρροές. Σύντροφοι, εφέτος θα βάλουμε χιπ χοπ. Δεν είναι ξένο το χιπ χοπ στο επαναστατικό πνεύμα της γιορτής μας, σκεφτόταν η Ρηνιώ. Γι' αυτό και ξαφνιάστηκε όταν διάβασε στο Ιντερνετ την κακοπροαίρετη κριτική των αναθεωρητών. «Τα δύο συγκροτήματα (οι Goin' Through και οι ΝΕΒΜΑ) είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής» έγραφε το κοροϊδευτικό κείμενο.

Η Ρηνιώ φαρμακώθηκε. Να πούνε αυτήν φιλοαμερικανή, που έχει λιώσει δεκάδες ζευγάρια παπούτσια στις πορείες στην πρεσβεία... Πόσες πίκρες μπορεί να σε ποτίσει αυτή η χωρίς αρχές αντιπαράθεση με το κόμμα που λεηλάτησε και τα συνθήματα και τις ψήφους μας;

Το βράδυ η Ρηνιώ δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ανοιξε ακόμη μια φορά το λάπτοπ, μπήκε στα μέιλ της. Επιτέλους, η ανακοίνωση που θα δημοσιευόταν είχε συνταχθεί. «Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ [...] που επίσημα υποστηρίζουν τα ναρκοφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν [τον παλμό]».

Η Ρηνιώ ησύχασε. Μας πήραν τα συνθήματα, σκέφτηκε. Μας πήραν τις ψήφους. Δεν θα μας πάρουν και τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΚΑΛΗΣ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ" online(30-8-12)
-----------------------------------------------
----------------------------------------------

Προς κύριο(;;;) ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ και εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (για άρθρο στις 30-8-12)
@@@@@@ @@@@@ @@@@@ @@@@@

Μεγάλη φτώχεια φαίνεται έχει βαρέσει το σινάφι σας, για να κλέβετε την πένα μιας άσημης συγγραφέως, σαν κι εμένα.

Και να τη χρησιμοποιούσατε ορέ για καλό, χαλάλι σας.
Μα εσείς αντί να τη βουτήξετε σε "καθαρό" μελάνι για να γράψετε, τη βουτήξατε στα σκατά να μου τη λερώσετε.

Πιάνετε την πένα μου με τα βρωμόχερά σας και την στρέφετε ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, για να εξασφαλίσετε το μεροκάματό σας. Αίσχος!!!

Δε σας ρωτώ αν ντρέπεστε γι' αυτό που κάνετε. Ξέρω ότι δεν έχετε αυτήν την ικανότητα. Για να ντραπεί κάποιος, πρέπει να διαθέτει τσίπα.

Κι εσείς, εφόσον χρησιμοποιείτε τα πνευματικά μου δικαιώματα χωρίς την άδειά μου, διαστρεβλώνοντάς τα και αισχά μάλιστα, δεν έχετε στάλα φιλότιμο.

Μόνο τσέπη διαθέτετε για να χώνεται το μισθουλάκο σας, που ως φαίνεται δεν είστε καν ικανοί να βγάλετε με δική σας πένα.

Τι λέτε; Θα ήταν υπερβολή ν' απαιτήσω απ' την εφημερίδα σας την ηθική και οικονομική μου αποζημίωση, που με χρησιμοποιήσατε ενάντια στο ΚΚΕ και παρά τη θέλησή μου; Μήπως ν' απαιτήσω κύριε Ηλία Κανέλλη και το μεροκάματο που πήρατε στις 30-8-12 εκμεταλλευόμενος τα προσόντα μου;

Πάντως, η επιλογή σας να βλάψετε το ΚΚΕ μέσα από μένα, εξηγείται ως εξής:

1) Δεν μπορείτε με τίποτα να αντιπαρατεθείτε στην πολιτική τού ΚΚΕ και στην πολιτική του πρόταση, γιατί ξέρετε ότι περπατά στις λαϊκές καρδιές. Ξέρετε ότι είναι η μόνη πρόταση που δίνει και τη μοναδική διέξοδο υπέρ τού λαού απ' την καπιταλιστική κρίση.

2) Προφανώς είστε ενήμεροι και για τα βιβλία μου που έχουν εκδοθεί και τα οποία περπατούν σε πάρα πολλές λαϊκές βιβλιοθήκες, ξεσηκώνοντας συνειδήσεις όμορφα και ταξικά.
Να υποθέσω ότι φοβάστε την πένα μου; Ότι φροντίζετε να μη διαβάζουν τα βιβλία μου οι κομμουνιστές; Ότι πασχίζετε να στρέψετε το Κόμμα εναντίον μου;
Μα καλά, δεν έχετε καταλάβει ότι οι κομμουνιστές δε μασάνε από προβοκάτσιες;

Λοιπόν, θα σας αφιερώσω το τραγουδάκι τού συγκροτήματος που θα παρουσιαστεί στο 38ο ΦΕΣΤΒΑΛ τής ΚΝΕ, για να καταλάβετε ότι χάνετε το χρόνο σας:
"Μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ@λ@κας είσαι..."

Πάρτε όμως χαμπάρι και κάτι ακόμη:

Ό,τι και να κάνετε, μέσα από μένα δεν μπορείτε να πλασάρετε τον αντικομμουνισμό σας και τη βρώμικη πολεμική σας ενάντια στο ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ.
Δε σας το επιτρέπω!

Η δική μου πένα είναι στρατευμένη στην υπηρεσία των συμφερόντων τής εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Και το ΚΚΕ είναι η πρωτοπορία τής εργατικής τάξης!

Όπως αντιλαμβάνεστε, εγώ δε γράφω για κερδίσω φράγκα. Δεν πουλάω την πένα μου! Μήτε και την κάνω χαράμι όμως σε κανέναν!
Καταλάβατε γιατί έχω θυμώσει τόσο πολύ με τη λαθροχειρία σας;

Κι αν θέλετε να μου κάνετε μαύρη διαφήμιση, να πάτε στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ν' αγοράσετε τα βιβλίο μου
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ και
ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ 2.

Σας υπόσχομαι δυο φοβερά και τρομερά ταξίδια κατά την ανάγνωσή τους...
Θα χάσετε τον ύπνο σας...

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ
Συγγραφέας

ΥΓ
Σας υπόσχομαι μαύρη διαφήμιση, γιατί αυτό το σχόλιο θα το δημοσιεύσω και αλλού…

Ανώνυμος είπε...

http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3305.html

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...