Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσαυγίτες σε ρόλο μεσάζοντα για εξυπηρέτηση επιχειρηματιών


Στήνει γραφείο ευρέσεως εργασίας σε Βοιωτία και Εύβοια
Σε ρόλο μεσάζοντα προς εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, λειτουργεί ανοιχτά η «Χρυσή Αυγή». Σε απευθείας συνεννόηση με τα αφεντικά, εξασφαλίζοντάς τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα, ξεκαθαρίζοντας ότι στέκεται απέναντι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και αγώνα.
Ενδεικτικά: Πατώντας στην ανεργία που γεννά το σύστημα το οποίο η ίδια πιστά υπηρετεί, παρουσιαζόμενη ως φιλάνθρωπη και ότι τάχα παρουσιάζει «λύσεις» και «κοινωνικό έργο», η ΤΟ Εύβοιας - Βοιωτίας της «Χρυσής Αυγής» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καλεί τους Ελληνες των νομών μας που έχουν ανάγκη εργασίας, την Κυριακή» στα γραφεία της στη Χαλκίδα. «Το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τοπικής μας θα παρουσιάσει τις ως τώρα ενέργειές του και τα αποτελέσματά τους. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις υπάρχουσες δυνατότητες εργασίας και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να εγγραφούν, ώστε να συστήνονται στους εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας».
Πέρα από το γεγονός ότι παραδέχεται πως υπάρχουν «εργοδότες που απευθύνονται στο Γραφείο μας», θυμίζουμε ότι η ίδια πρόθυμα αναδείχτηκε εδώ και καιρό σε πολύτιμο εργαλείο στήριξης της μεγαλοεργοδοσίας, έχοντας πάρει σβάρνα επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζοντας συμπόνοια στους εργοδότες για τους ...δύσκολους καιρούς που περνούν. Σχετικό «ρεπορτάζ» που αναρτήθηκε πρόσφατα στον ιστότοπο της «Χρυσής Αυγής» στη Στερεά Ελλάδα σημείωνε:
«Στις περισσότερες (σ.σ.: εταιρείες) είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τούς εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς- και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας».
Καλούσε τους εργοδότες να απολύσουν τους αλλοδαπούς και στη θέση τους να προσλάβουν Ελληνες, χωρίς φυσικά οι Χρυσαυγίτες να ψελλίζουν κουβέντα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργατών. Η παντελής απουσία οποιασδήποτε έστω αναφοράς στα δικαιώματα των εργατών και στα μεροκάματα πείνας με τα οποία αναγκάζονται να επιβιώσουν, συναντάται και σε άλλες τέτοιες ανακοινώσεις - προσκλήσεις.
Για παράδειγμα, τέλη Αυγούστου:
«Η Τ.Ο. Μαγνησίας της ΧΑ επιθυμώντας να βοηθήσει τους ανέργους Ελληνες συμπατριώτες μας έχει έρθει σε επαφή με αγρότες της περιοχής μας που επιθυμούν να προσλάβουν Ελληνες για την συγκομιδή των προϊόντων τους. Ηδη, έχουν συγκροτηθεί τα πρώτα συνεργεία (σ.σ. όταν μιλάμε για συνεργεία, εννοούμε κατά βάση μεγαλοαγρότες) που απασχολήθηκαν σε αγροτικές εργασίες (...) Οσοι άνεργοι Ελληνες ενδιαφέρονται να εργαστούν έστω και εποχιακά (σ.σ. αυτή είναι η συνεισφορά της στους εργάτες, μερικά μεροκάματα στη χρονιά) (...) να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 69...... (Αρτέμης) προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας».
Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι μου θυμίζει... Τι μου θυμίζει...
Α, ναι. Κάποτε και για πολλά χρόνια, κάποιοι έτρεχαν να γραφτούν στην ...κλαδική τού ΠΑΣΟΚ για να βρουν μια θεσούλα εργασίας στο δημόσιο τομέα. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ απέκτησε μια καθόλου ευκαταφρόνητη εκλογική πελατεία... Το λεγόμενο "πράσινο" ρουσφέτι.
Φυσικά, η ΝΔ δεν μπορούσε να υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και πήρε την σκυτάλη οικοδομώντας το "μπλε" ρουσφέτι.
Γενιές και γενιές γαλουχήθηκαν ρουσφετολογικά.
Τυχαίο είναι άλλωστε το δικομματικό παιχνίδι που παιζόταν μ' επιτυχία τόσες δεκαετίες; Όποιο απ' αυτά τα δυο εκλογικά μαγαζάκια έταζε πιο πειστικά θεσούλες στο δημόσιο τομέα, μάζευε και τους περισσότερους πελάτες και γινόταν κυβέρνηση...
Τα τελευταία χρόνια όμως, οι θεσούλες στο δημόσιο τομέα, τα λεγόμενα "τυράκια", τέλειωσαν. Τα ταξίματα αφορούν πλέον μόνο τον ιδιωτικό τομέα και με εξευτελιστικούς μισθούς κι εξευτελιστικές σχέσεις εργασίας γενικά.
Κι αυτό το "φθηνιάρικο" έργο, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν τολμούν να τ' αναλάβουν, γιατί οι επαιδευμένοι στη ρουσφετολογική εκλογική διαδικασία ψηφορόροι τους, θα τους λιντσάρουν. Οι άνθρωποι τους ψήφιζαν για μια μόνιμη θεσούλα στο δημόσιο τομέα. Αν είναι να δουλεύουν σαν σκλάβοι και μάλιστα εποχικά, μπορούν να στηρίξουν κι άλλο κόμμα. Γιατί να ξαναστηρίξουν αυτούς που δεν κράτησαν το λόγο τους και δεν τους διόρισαν στο δημόσιο. Θα τους εκδικηθούν λοιπόν! Θα πάνε να γραφτούν σ' όποιο άλλο κόμμα τάζει θεσούλες, έστω κι αν δεν είναι στο δημόσιο. Δουλειά νά 'ναι κι ό,τι νά 'ναι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Ποιος "προσφέρει" λοιπόν τώρα θεσούλες; Ψευτοθεσούλες, για να λέμε το σωστό. Η Χρυσή Αυγή. Ε, εκεί θα πάνε, κι ας τους τάζει ότι θα δουλεύουν σαν σκλάβοι, έστω και μόνο για λίγους μήνες το χρόνο, με εξευτελιστικό μισθό και κατακρεουργημένες εργασιακές σχέσεις γενικά. Μωρέ αυτοί θα ενδώσουν και θα φροντίσουν να γίνουν και τα ...καλύτερα παιδιά. Φασίστες με τα όλα τους! Πού ξέρεις; Μπορεί η Χρυσή Αυγή να τους προωθήσει σε καλές δουλειές αργότερα, μόνιμες και καλοπληρωμένες. Εξάλλου, έτσι θα εκδικηθούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που του κορόιδεψε. Αυτό πια, είναι το όνειρό τους!
------------------------
Αμ δεν επιδίδεται σε ρουσφετολογική διαδικασία δεύτερης κατηγορίας έτσι άστοχα η ΧΑ. Ξέρει ότι επί δεκαετίες, γενιές και γενιές, εκπαιδεύτηκαν να τρέχουν εκεί που τους έταζαν θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ε, λόγω καπιταλιστικής κρίσης που βαθαίνει βαθαίνοντας το λάκκο τής ανεργίας, αυτήν την εκλογική πελατεία η ΧΑ επιχειρεί να την κερδίσει με πραμάτεια δεύτερης διαλογής...

Θα την κερδίσει; Αυτό είναι το ερώτημα...

ΥΓ
Να ποιοι φρόντισαν πολιτικά, να εκφασιστεί ένα μέρος τού λαού. Οι γαλαζοπράσινοι πολιτικοί υπηρέτες τής πλουτοκρατίας, που τώρα δίνουν την σκυτάλη στη ΧΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι δυο θ' αναλάβουν να παίξουν στο μέλλον το δικομματικό παιχνιδάκι. Γιατί μην ξεχνάμε ότι μετά τις εκλογές του Μάη και μέχρι να γίνουν οι εκλογές τού Ιούνη, και ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε θεσούλες... Πιο σωστά, το ΠΑΣΟΚ που είχε μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πασοκοκομματάρχες στις γειτονιές και αλλού, που πλέον είχαν γίνει Συριζαιοκομματάρχες...
Μπλε, πράσινοι, ροζ, γκρι, μαύροι... Ίδια γεύση εντέλει...