Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ουρές φοιτητών για μια θέση με κλήρωση στα σεμινάρια του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ


Για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας μέρες που είναι.
Παραθέτω την είδηση ασχολίαστη.

Τεράστια είναι, κατά τα φαινόμενα, η ζήτηση για μια θέση στα μαθήματα που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Ινστιτούτο Πολιτικής στο Χάρβαρντ, με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο να αναγκάζεται να βγάλει σε... κλήρωση τις τελευταίες θέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πολιτικής (Institute of Politics) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, λόγω της «απίστευτα υψηλής ζήτησης» από τους φοιτητές για να συμμετάσχουν στη σειρά σεμιναρίων «(Re)designing Europe» του κ. Παπανδρέου, η συμμετοχή στις επόμενες συνεδρίες που θα ξεκινήσουν από τις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν με κλήρωση και ουρά αναμονής.
Διαβάστε την ανακοίνωση (κάντε κλικ εδώ για το πρωτότυπο):
Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης για παρακολούθηση της ομάδας μελέτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου θα γίνει εφάπαξ κλήρωση για την συμμετοχή στις υπόλοιπες συνεδρίες που θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου. Μόνο όσοι έχουν έγκυρη ταυτότητα του Χάρβαρντ μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση. Οι νικητές της κλήρωσης πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τις υπόλοιπες συνεδρίες. Εάν ένας συμμετέχων χάσει μια συνεδρία, θα ακυρωθεί η συμμετοχή του και θα αντικατασταθεί από άλλον φοιτητή στη λίστα αναμονής. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο John F. Kennedy, Jr. Forum μέσα στο εξάμηνο. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

2 σχόλια:

Σταυρος Τ. είπε...

«(Re)designing Europe» ή πως να διαλύσετε το κοινωνικό κράτος σε 2 χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Έπιτρέψτε μου να στείλω ένα σχόλιο εκτός (;;;) θέματος.

@@@@@@@@@@@@@@

Mε την ευκαιρία τού αποκαλυπτικότατου -ως συνήθως- άρθρου τού Λεκάτη στο Ριζοσπάστη σήμερα 4-10-12, προτείνω όλα τα blogs που σέβονται τους αναγνώστες τους, οργανωμένα και ταυτόχρονα, πριν από κάθε ανάρτησή τους στο εξής, να γράφουν με μεγάλα έντονα γράμματα:

KΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Όντως, όποιοι δοκιμάσουν να ζήσουν έστω για λίγο δίχως το χαζοκούτι, θα χορτάσουν ό,τι έχουν στερηθεί εξαιτίας τής τηλεόρασης σ’ ανρθώπινη επαφή.

Θα πάψει η αποξένωση που έχει επιβληθεί ακόμη και μέσα στο ίδιο σπίτι ανάμεσα στους συγκατοικούντες.

Γονείς και παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, θ’ αρχίσουν μεταξύ τους πάλι την κουβέντα και την ανταλλαγή απόψεων.

Κι εκεί που τώρα στο βουβό σπίτι ακούγεται μόνο η φωνή τής τηλεόρασης, θ’ ακούγονται ιστορίες απ’ τα παλιά, ιστορίες σύγχρονες απ’ την καθημερινότητα, διαφωνίες και συμφωνίες που ανοίγουν δρόμους για παραπέρα συζητήσεις.

Η βουβαμάρα που επικρατεί στις γειτονιές θα σπάσει, κι η κουβέντα από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και από αυλή σε αυλή, θα φουντώσει.

Το διάβασμα, η μουσική, τα ρεφενέ τσιμπούσια στα φτωχόσπιτα, θα ξαναβρούν την υπέροχη θέση τους.

Κι ας σκεφτούν οι γονείς, πόσο κακό κάνουν στα παιδιά τους τα τηλεοπτικά σκουπίδια που τα ταϊζουν οι ιθύνοντες. Μα και οι ίδιοι φέρουν ευθύνη εντέλει. Διότι όταν ο γονιός κολλάει μπρος στην τηλεοπτική οθόνη, το ίδιο θα κάνει και το παιδί για μα μη νοιώθει μοναξιά.

Το κλείσιμο των τηλεοράσεων
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ.

Καλή Γκέλμπεση (συγγραφέας)