Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: "Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά" 2


O δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ στην συνέντευξη  Τσίπρα αποκαλεί  «αμετακίνητα σεχταριστικό» το ΚΚΕ που δε συμμετέχει σε μια «αριστερή κυβέρνηση». Η απάντηση Τσίπρα είναι σε ανάλογο ύφος: «Είναι μια ανοιχτή πρόταση. Όσοι την απορρίπτουν και αυτοαποκλείονται, με διάφορα προσχήματα και συχνά συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν στον λαό και την Ιστορία».
Ας δούμε όμως μέσα από τη συνέντευξη τις βασικές θέσεις του κόμματος που θα καλούνταν να συρθεί το ΚΚΕ σε συμφωνία, στήριξη,συμμετοχή  στην περίφημη «αριστερή κυβέρνηση».
Άραγε θα ήθελαν πολλοί φίλοι , οπαδοί,ψηφοφόροι του ΚΚΕ να καταντήσει το κόμμα μας να στηρίζει τέτοια πολιτική; 
Για να δούμε λοιπόν ποια είναι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ που άδικα "συκοφαντεί" το ΚΚΕ;  Για ποια λάθη τελοσπάντων θα λογοδοτήσουμε στην ιστορία;
 Διαβάστε και τα συμπεράσματα δικά σας όπως και οι αποφάσεις.
« … Γιατί έχει επιλέξει τη στρατηγική της υποτέλειας έναντι της Γερμανίας, αντί να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις, σε συντονισμό με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Η Ελλάδα απουσίαζε από τη συνάντηση Ολάντ με Ραχόι και Μόντι στη Μάλτα στις 5 Οκτωβρίου…»

«…Η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ευρύτερη και ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου…»

«…Το προηγούμενο Σάββατο, από τη Σιγκαπούρη, ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε, που μας έχει ταλαιπωρήσει με τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς του: ή Μνημόνιο ή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ότι: «Οι εικασίες για έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση στερούνται κάθε βάσης. Γιατί τυχόν έξοδος θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα για όλους». Δηλαδή, το παραμύθι τελείωσε…»

«…Γι' αυτό εμείς εξετάζουμε όλες τις θεσμικές και νομικές δυνατότητες, κατ’ αρχάς για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και, στη συνέχεια, για την ανάκτηση των αναπτυξιακά κρίσιμων δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιούνται. Έχουμε πει ότι οι συμβάσεις θα επανελεγχθούν και όσοι έχουν βλάψει το δημόσιο συμφέρον θα λογοδοτήσουν…»

«…Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα-θρέμμα αυτής της βάναυσης και αντιλαϊκής πολιτικής. Απαντάει στον αυταρχισμό του Μνημονίου και την υπονόμευση της Δημοκρατίας από το πολιτικό κατεστημένο με τη βία και τον αυταρχισμό του φασισμού. Με την απαξίωση του ανθρώπου και την κατάργηση της Δημοκρατίας. …».

«…Αναμφισβήτητα, ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού, στο γράμμα και το πνεύμα της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος της χώρας, του άρθρου 120 που επισημαίνει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων», δημιουργεί τις δημοκρατικές προϋποθέσεις για την ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης που το εφαρμόζει….. Πέρσι οι Αγανακτισμένοι έριξαν μια κυβέρνηση. Επομένως η δυναμική υπάρχει και το ξέρουμε…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: