Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γκαίμπελς:" Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί!"















Το παρακάτω  είναι απόσπασμα από το άρθρο της Λιάνας Κανέλλη στο σημερινό Ριζοσπάστη. Διάλεξα σκόπιμα να αναρτήσω μόνο τα  λόγια του Γκαίμπελς. Ολόκληρο το άρθρο διαβάστε το εδώ.
Kάθε ομοιότητα με σημερινές καταστάσεις ή πρόσωπα, δεν είναι καθόλου τυχαία
«Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα δικά του όπλα. Αν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι' αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνησης και μισθούς, δικό της πρόβλημα. Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια 60 ως 70 υποκινητές και οργανωτές από το κόμμα μας, θα πληρώνει για την αγωνιστική μας οργάνωση η ίδια η πολιτεία. Κι ο Μουσολίνι μπήκε στη Βουλή. Λίγο αργότερα όμως, παρήλαυνε στη Ρώμη με τους μελανοχίτωνές του. Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίνδυνοι άντρες μας, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν όλοι πίσω από τα σίδερα. Θα συμβεί αυτό αν έχουν ασυλία; Βεβαίως. Αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει αρκετό διάστημα, και εν τω μεταξύ οι προστατευμένοι από την ασυλία πρόμαχοι της πίστης μας, θα έχουν βρει το χρόνο και την ευκαιρία να διευρύνουν το αγωνιστικό μας μέτωπο έτσι που ο περιορισμός τους και το φίμωμα του δημόσιου κηρύγματός τους να μην μπορεί να γίνει όπως θα ευχόταν η δημοκρατία. Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί! Οπως επιτίθεται ο λύκος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε.»
(Γκαίμπελς, εφημερίδα «Doer Angriff», 30-4-1928)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σημερινή η τοποθέτηση του φασιστοναζί Γκαίμπελς..., αφού συνάδει απόλυτα με το τι εξυπηρετεί και η παρουσία τής Χρυσής Αυγής σήμερα στη βουλή.
Φασιστοναζομορφώματα...

Ας δούμε λοιπόν και μια πολύ πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΝΕ σε σχέση μ' αυτά τα ...σκουλήκια και την ...καθοδηγούμενη δράση τους μέσω ...μελετημένων και προαποφασισμένων ...σεναρίων...

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

“Ο περιπλανώμενος θίασος της «Χρυσής Αυγής» μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις
παρεμποδίζουν θεατρική παράσταση και επιβάλουν τη λογοκρισία.

Την ίδια ώρα, οι γιορτές της, όπως τις ονομάζει η ίδια η «Χρυσή Αυγή»,
πλαισιώνονται από καλλιτέχνες που θεωρεί ότι «φημίζονται» για την «ελληνικότητα» τους και την υπεράσπιση του «ορθόδοξου» θρησκευτικού αισθήματος.
Ενδεικτικοί, είναι οι στίχοι τραγουδιών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σ’ αυτές:

«…αχ το Άουσβιτς πόσο το αγαπάω» και με ξένους στίχους «...Χίτλερ το όνομά σου θα δοξάζεται!...Και όταν αυτός ο κόσμος θα γίνει ερείπια, όταν η αχρεία δημοκρατία θα εξαφανιστεί στην ανυπαρξία. Μεγάλε Αδόλφε, θα ξανανέβεις στο θρίαμβο, η μνημειώδης επιστροφή σου, είναι ότι αυτός ο όχλος φοβάται!».

Είναι υποκριτές και Φαρισαίοι.
Το ναζιστικό μόρφωμα είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος για να στρέψει τη βία του ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων που έχουν συμφέρον να παλέψουν για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Στον αγώνα αυτό, που είναι αγώνας για τη ζωή και το μέλλον,
οι νέοι και οι νέες να απομονώσουν τους φασίστες χρυσαυγίτες.
Να μην έχουν τόπο να σταθούν”.


(Αθήνα 12 Οκτώβρη 2012 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ)

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ