Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Μέργος: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα


Την άποψη ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα έχει μειωθεί, ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, και το εν λόγω ζήτημα «πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».
Οι προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού παράγοντα, που θεωρεί ψηλό τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών, φανερώνουν τα κοινά αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας για περαιτέρω μείωση μισθών.
Εξάλλου στο τραπέζι των μεταξύ τους συζητήσεων βρίσκεται η κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η διατήρηση των προσαυξήσεων ανά τριετία συνιστά ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα για την ελληνική οικονομία.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...