Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

 Συμβούλιο της Επικρατείας: Σκοταδιστική απόφαση που καλλιεργεί το ρατσισμό


Το «πράσινο φως» παίρνει πλέον η κυβέρνηση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για να κάνει το βίο των μεταναστών αβίωτο, ακόμη και αυτών που κατοικούν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας. Δημοσιεύτηκε σήμερα από το ΣτΕ μια αντιδραστική απόφαση που παραπέμπει σε μαύρες εποχές σκοταδισμού, καλλιεργεί το ρατσισμό και νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία φασιστοειδών, όπως της Χρυσής Αυγής.
Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του «νόμου Ραγκούση» 3838/2010, η οποία προέβλεπε ότι μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις, να αποκτηθεί η ιθαγένεια από μετανάστες ή παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η απόφαση του ΣτΕ βασίζεται στο κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς. Η ίδια απόφαση ακυρώνει διάταξη του ίδιου νόμου που έδινε - κάτω από προϋποθέσεις - το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Τοπική Διοίκηση σε μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...