Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου για τον άδικο χαμό του 19χρονου άνεργου

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου που έχασε τη ζωή του άδικα σε έλεγχο εισιτηρίων, εκφράζει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου. Παράλληλα καταγγέλλει την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα και υπενθυμίζει ότι εγκαίρως το ταξικό εργατικό κίνημα είχε διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης των ανέργων, όπως τα δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου:
«Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου νέου που χθες έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του χθεσινού περιστατικού φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, το που οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης ιδιαίτερα για τους άνεργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.
Η απάντηση της εργατικής τάξης δε μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όλοι για έναν και ένας για όλους – κανένας μόνος του στην κρίση».
902.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δυο μαρτυρικές καταθέσεις στην δικογραφία, επιβατών του τρόλεϊ που αναφέρουν ότι «ο νεαρός ωθήθηκε» κάτι που σημαίνει ότι κάποιος τον έσπρωξε έξω από το τρόλεϊ με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του 19χρονου.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Tζαμπατζής, που λέει και η Λένα Διβάνη. Σάπιος καπιταλισμός, σάπια διανόηση

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...