Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Σύσκεψη επιτάχυνσης των σκληρών μέτρων υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψηθα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαράγια την προετοιμασία των υπουργείων, ενόψει της αξιολόγησης του Σεπτέμβρη από την τρόικα.
Στόχος η επιτάχυνση των σκληρών μέτρων. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τόσο οι υπουργοί όσοι και οι γενικοί γραμματείς υπουργείων που πρέπει, έως το Σεπτέμβρη, να έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν θέσει ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για την εκταμίευση της επόμενη δόσης.
Βασικές προτεραιότητες είναι:
  • Η κινητικότητα στο Δημόσιο, με την ένταξη πάνω από 8.000 υπαλλήλων για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 έως το τέλος Σεπτέμβρη.
  • Ο ενιαίος φόρος ακινήτων που μονιμοποιεί το χαράτσια στα ακίνητα και το επεκτείνει σε οικόπεδα και αγροκτήματα.
  • Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και η έναρξη των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ζητούμενο της κυβερνητικής σύσκεψης είναι όλες οι εκκρεμότητες να κλείσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν κι άλλα μείζονα θέματα όπως η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...