Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Άλλος με την «υγιή επιχειρηματικότητα»;Μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ως μαντρόσκυλου του κεφαλαίου. Η Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα κατάμαυρη, είναι βγαλμένη από τα βαθιά σκοτάδια του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Οι αποδείξεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάμπολλες: Ερωτήσεις στη Βουλή για να δοθεί και άλλο τζάμπα κρατικό χρήμα στους εφοπλιστές, για να ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες, για απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο με μεροκάματο 14 ευρώ, συμφωνία για ξεπούλημα βραχονησίδων στο μεγάλο κεφάλαιο κ.α.
Σ’ αυτά, ήρθε να προστεθεί η στήριξη των φασιστοειδών στην "υγιή επιχειρηματικότητα"! Έγραψαν χτες στην ιστοσελίδα τους: 

«Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, η οποία μακριά από τη μιζέρια του συγχρόνου ελλαδικού κράτους αναπτύσσεται σε στέρεες βάσεις αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της χώρα μας. Για να δημιουργηθούν και άλλες σύγχρονες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να ισχυροποιηθούν οι υπάρχουσες θα πρέπει να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία, να μειωθεί η φορολογία τους, να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους νέους, ώστε να ξεκινήσουν την επιχειρηματικότητα τους. Οι Ζώνες καινοτομίας προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον μέσω των συνεργασιών και της συγκέντρωσης τους ώστε οι εταιρείες που τις απαρτίζουν να έχουν άμεση πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης.» (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Όλα όσα γράφουν οι Χρυσαυγίτες θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί από τον ΣΕΒ, που άλλωστε είναι και από τους πρώτους φορείς που λάνσαραν τον όρο "υγιής επιχειρηματικότητα". Η Χρυσή Αυγή μιλά την γλώσσα των καπιταλιστών. Τι ζητά; Νέα προνόμια, νέες ενισχύσεις, νέες μειώσεις στη φορολογία των καπιταλιστών. Όλα αυτά είναι αιτήματα και προτάσεις των βιομηχάνων!
Ειδικά τα περί "γραφειοκρατίας" και φυσικά η απαίτηση για φοροασυλία του κεφαλαίου, είναι μόνιμα στα χείλη των εκπροσώπων των βιομηχάνων.
Η στήριξη των ναζιστών στην "υγιή επιχειρηματικότητα" αποδεικνύει από τη μια μεριά, για μια ακόμη φορά, πως η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα του κεφαλαίου, τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, "διαθέσιμη" για την υπεράσπιση του και την αντιμετώπιση του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα της ψεύτικης – ψηφοθηρικής "φιλανθρωπίας" της, αλλά να παλέψει οργανωμένα να την τσακίσει, να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τσαριτσάνης, εργατικών σωματείων κ. α., που τους χλεύασαν και τους έδιωξαν.
Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να μην υπολογίσει ο λαός τη σύμπτωση περί υγειούς επιχειρηματικότητας μεταξύ των ναζιστών και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι σήμερα, ο κατεξοχήν εκφραστής της "υγιούς επιχειρηματικότητας" ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα υπέρ της τοποθετείται ανοιχτά και η Χρυσή Αυγή. Δεν λέμε φυσικά, να πει ο λαός ότι «είναι ίδιοι». Τα διάφορα όμως εναλλακτικά σενάρια αστικής διαχείρισης μοιραία «συναντιούνται». 
Ο λαός πρέπει να σηκώσει τη δική του σημαία, κόντρα και ενάντια σ’ όλα τα κόμματα που υπερασπίζονται τα μονοπώλια και την εξουσία τους, με όποια "ταμπέλα" και να εμφανίζονται. Υπάρχει λύση για το λαό και είναι στην άλλη όχθη, απέναντι απ’ το κεφάλαιο και τα κόμματα του. Στην άλλη όχθη, οδηγεί η Λαϊκή Συμμαχία, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την εργατική – λαϊκή εξουσία.
902.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑΖΙ.
ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ? ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ,ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ,ΒΔΕΛΕΣ?
ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑΖΙ.
ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ? ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ,ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ,ΒΔΕΛΕΣ?
ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ.