Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Φέρνουν κι άλλο χαράτσι για την τηλεόραση;

Ένα ακόμα χαράτσι ετοιμάζονται να φορτώσουν στις πλάτες του λαού οι μεγαλοκαναλάρχες και οι διοικήσεις των Δήμων, αν αληθεύει η πληροφορία για την ανάπτυξη του δικτύου ψηφιακής εκπομπής της «Digea».
Όπως γράφτηκε, τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, μετατρέπονται από τη «Digea» σε μόνον 156, για να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παροχών δικτύου.
Η υπόλοιπη κάλυψη θα γίνεται με μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός αστικών περιοχών, με την αγορά τους να βαραίνει τις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής.
Οι αναμεταδότες αυτοί υπολογίζονται στους 600 πανελλαδικά με συνολικό κόστος ως και 45 εκατ. ευρώ, τα οποία εννοείται ότι θα μετακυληθούν στις τσέπες των δημοτών, προκειμένου να γλιτώσουν το κόστος οι μεγαλοκαναλάρχες και φυσικά οι Δήμοι.
Στα παραπάνω, προσθέστε ότι μία ιδιωτική εταιρία (ενδεχόμενα η ίδια η «Digea») προβλέπεται να γίνει ο μοναδικός πάροχος ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα, από τον οποίο όλα τα άλλα κανάλια θα νοικιάζουν συχνότητες, για να γίνει αντιληπτό το «εύρος» της δουλειάς που κάνει το κράτος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, είτε αυτοί δραστηριοποιούνται σε παραγωγικούς τομείς, είτε στα ΜΜΕ.
Ο λογαριασμός, βέβαια, καταλήγει πάντα στο λαό...
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: