Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Κυνισμός και τρομοκρατία

Αν δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να κλείσουν... Αυτό είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε πρωινή εκπομπή του «Mega», σχολιάζοντας τη δημιουργία του νέου Κέντρου είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία και το σαφάρι που ήδη έχει αρχίσει η κυβέρνηση, όχι βέβαια απέναντι στους μεγάλους εισφοροοφειλέτες του ΙΚΑ, αλλά προς τους μικρούς και δοκιμαζόμενους σκληρά από την κρίση μαγαζάτορες και ελεύθερους επαγγελματίες.
Οσοι έχουν οφειλές και δεν μπουν στη ρύθμιση, αντιμετωπίζουν κατάσχεση και πλειστηριασμό, ήταν η επωδός του διοικητή του ΙΚΑ, για να εμπεδωθεί το μήνυμα τρομοκράτησης εκ μέρους των κυβερνώντων. Ομως, οι δηλώσεις αυτές όσο και ο κυνισμός που ξεβράζουν δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Αυτή είναι η πολιτική τους, εκεί αποβλέπουν. Να στραγγαλίσουν τους μικρομαγαζάτορες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως το ίδιο κάνουν με τους αγρότες και τους επιστήμονες, για να ανοίξουν πεδία δράσης και κερδοφορίας για τα μονοπώλια και τους μεγάλους ομίλους σε κλάδους και τομείς που μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν οι μικρομεσαίοι. Και επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε όσους ακόμα δεν υπέκυψαν στον οδοστρωτήρα των πολυεθνικών, εντείνοντας τις πιέσεις μέσα από τέτοιου τύπου επιχειρήσεις για κατασχέσεις που ήδη ξεκίνησαν από τον ΟΑΕΕ και που θα αναβαθμιστούν με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Είσπραξης που νομοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση. Εξέλιξη που πρέπει να διδάξει όλους τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι η σωτηρία τους δε βρίσκεται στην «ελεύθερη οικονομία» της αγοράς όπως τόσα χρόνια τους τάιζαν με αυταπάτες, αλλά σε μια οικονομία και εξουσία που μαζί με τους εργάτες, θα αντιπαλέψει την οικονομική και πολιτική εξουσία των μονοπωλίων.
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...