Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ρωσία: Η Μόσχα θα αναπτύξει στη Μεσόγειο δύο πολεμικά πλοία

Η Ρωσία θα αναπτύξει ένα ανθυποβρυχιακό πλοίο και ένα καταδρομικό εξοπλισμένο με πυραύλους στη Μεσόγειο, για να ενισχύσει τη ναυτική της παρουσία στην περιοχή, εξαιτίας της "γνωστής κατάστασης" εκεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Αν και πηγή του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η κατάσταση επιτάσσει «να προβούμε σε ορισμένες αναπροσαρμογές» στη ναυτική μας παρουσία, συνδέοντας τις κινήσεις των πολεμικών πλοίων με τις εξελίξεις στη Συρία, πηγή του γενικού επιτελείου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αρνήθηκε αργότερα ότι η ανάπτυξη των πλοίων έχει σχέση με τη συριακή κρίση και διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μία προγραμματισμένη αντικατάσταση πλοίων της ρωσικής ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο.
Υπουργείο Εξωτερικών: Τα σχέδια για τη Συρία αποτελούν πρόκληση για τις αρχές του ΟΗΕ
Τα σχέδια των χωρών που ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αποτελούν πρόκληση στις ρυθμίσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.
«Τα σχέδια για στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία που αναγγέλλονται από ορισμένες χώρες αποτελούν πρόκληση στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ και σε άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Στο στάδιο αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά πολιτικο - διπλωματικά μέσα και πριν από όλα να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να φέρουν εις πέρας την έρευνά τους για την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα και να καταθέσουν τα αποτελέσματά της στον ΟΗΕ» , αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν με τον Ιρανό πρόεδρο
Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί, κατά την οποία επεσήμαναν «την ανάγκη για την αναζήτηση τρόπων πολιτικο - διπλωματικής διευθέτησης» της συριακής υπόθεσης, ενώ χαρακτήρισαν «απαράδεκτη τη χρήση χημικών όπλων από όπου και αν προέρχεται», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ρωσική προεδρία.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: