Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Τώρα, κύριοι «κροκόδειλοι»;


Τα αραβογερμανικά μονοπώλια, στα οποία έχουν παραδοθεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας - δηλαδή ένα μεροκάματο τη βδομάδα για 1.000 εργαζόμενους - το έχουν επιβάλει από τις 18 Απρίλη 2012.
Υποτίθεται ότι το μέτρο αυτό θα ίσχυε μέχρι τις 17 Ιούλη.
Τα μονοπώλια, στη συνέχεια, επέβαλαν την επέκταση του εν λόγω εργασιακού «απαρτχάιντ» και όρισαν ως νέα καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του τις 18 Οκτώβρη.
Ομως, μόλις την περασμένη Δευτέρα, η εργοδοσία με καινούργιο φιρμάνι της ανακοίνωσε ότι το «απαρτχάιντ» - που υποτίθεται ότι θα τελείωνε χτες - συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου - και θα δούμε!
*
Ρωτάμε τους κάθε λογής καλοπληρωμένους σμπίρους, τους απαστράπτοντες παπαγάλους, τους αναξιοπρεπείς μπιστικούς του καθεστώτος, τους γραβατωμένους «χωροφύλακες» του νου και της σκέψης των απλών ανθρώπων.
Ρωτάμε όλους αυτούς τους σάλιαγκες, που είχαν ξεσπαθώσει με αφορμή τα γεγονότα στο Πεντάγωνο εναντίον των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, όπως έλεγαν μέσα από τακροκοδείλια αναφιλητά τους, το δίκιο των εργατών:
Τώρα, έχουν να μας πουν κάτι, αφενός για το δίκιο των εργατών και αφετέρου για το πώς - κατά τη γνώμη τους - πρέπει αυτοί να το διεκδικήσουν;


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: