Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον Χέλμουτ Σμιτ, λέει ο Αλέξης Τσίπρας«Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό είναι ακόμη εκείνη που του δίνουν οι αντίπαλοί μας».
Αναφερόμενος στις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, αναφέρει: «Η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο συνομιλητής της στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη που έχει πρόταση για την Ευρώπη».
Προσθέτει ότι «ο Χέλμουτ Σμιτ, για παράδειγμα, μιλά διαρκώς την ίδια γλώσσα που μιλάμε κι εμείς για το αδιέξοδο της κυριάρχης πολιτικής».
Σημειώνει ότι η κρίση βαθαίνει «και άρα πρέπει να στραφούμε ξανά στις κεϊνσιανές πολιτικές».
Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στείλει ποτέ ειδικό απεσταλμένο στην καγκελαρία, απαντά: «Μα, αν το κάναμε, θα το λέγαμε; Υπάρχουν, ως γνωστόν, πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται».
Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΛΟΓΚ:
Έχω δικαίωμα να απαιτήσω πλέον μερικές εξηγήσεις από όλους αυτούς τους  ψηφοφόρους του ΚΚΕ που έτρεξαν να ενισχύσουν την προοπτική της "αριστερής" κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ουδεμία έκπληξη περί ΤσιπροΣυριζαίων.
Καλοταϊσμένα ...καλόπαιδα της αστικής τάξης ήταν και είναι.

Όσο για την ΚΕΫΝΣΙΑΝΗ καπιταλιστική διαχείριση που βροντοφωνάζουν ότι θα εφαρμόσουν σαν κυβέρνηση για να μας ...σώσουν, ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ είναι, κι όποιος τσιμπήσει στις επόμενες εκλογές...

Το πασοκοποιημένο τμήμα τού λαού, που σ' αυτούς περιλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι τής ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.,
όλοι εκείνοι δηλαδή που στόχευαν και στοχεύουν διορισμό στο δημόσιο τομέα με μέσον,
αυτό εύχονται.
Την επανακρατικοποίηση, ή την κατά πρώτη φορά κρατικοποίηση, καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
Γιατί;

Διότι τρέφουν αυταπάτες διορισμού και μονιμοποίησής τους, ή των παιδιών τους, στο δημόσιο τομέα.

Δεν είναι αφελής ο Τσίπρας να εκτίθεται και να ξεβρακώνεται έτσι.

Ξέρει φυσικά ότι ίσως, ΙΣΩΣ λέω, χάσει κάποιους λίγους, ΛΙΓΟΥΣ λέω, ψηφοφόρους, που είχαν πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ό,τι και το ΠΑΣΟΚ.

Έχει όμως να κερδίσει κι άλλους ψηφοφόρους απ' το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, αλλά και απ' τη ΝΔ, με τη ΦΟΥΣΚΑ περί Κϋνσιανής καπιταλιστικής διαχείρισης,
διότι αυτή η φούσκα περιέχει μέσα της ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...ΦΟΥΣΚΙΤΣΕΣ.
ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ...,ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ στο εξής.

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ τού κάθε ταλαίπωρου που τον λιανίζει η ανεργία.

ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΚΑΛΥΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ αυτών που τρέμουν την ανεργία, κι έχουν μάθει ταυτόχρονα να προχωράνε έρποντας και γλίφοντας για μια θεσούλα στο δημόσιο.

Σ' αυτούς ΡΙΧΝΕΙ τα ΚΕΫΝΣΙΑΝΑ ΔΙΧΤΥΑ του, ξέροντας ότι είναι τόσοι πολλοί, που ως και αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορούν να βγάλουν στην κάλπη.

Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η πλέον περιβόητη σοσιαλδημοκρατία. Τύφλα νά 'χει δηλαδή το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ μπρος στην ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ που το αντικαθιστά.

Όσο για εκείνους που πριν ψήφιζαν ΚΚΕ και στις 17-6-12 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά είναι οι επόμενες εκλογές...
Ας πάρουν τις ευθύνες τους, όπως και όλοι που ψήφισαν παραμονή στην ΕΕ και τα μυαλά στα κάγκελα...

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ