Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Γιατί «ωρύεται» το συγκρότημα για τον «902»;

Συνέχισαν και σήμερα τα «ΝΕΑ» να αναμασούν ψευτιές και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902» και σε κατ' αποκοπή συνεργασία με τον Δ. Παπαδημούλη, επαληθεύοντας ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει εργολαβικά την αντιΚΚΕ επίθεση. Ο οχετός από την εφημερίδα του ΔΟΛ δεν προκαλεί έκπληξη.
Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που γράφουν για το ΚΚΕ; Τα κείμενα στο σημερινό φύλλο είναι ανώνυμα. Να υποθέσουμε ότι οι αντιΚΚΕ γραφίδες της εφημερίδας εξάντλησαν τις ικανότητές τους και ανέλαβε κατευθείαν η διεύθυνση; Το πρωτοσέλιδο κάθε εφημερίδας είναι επιλογή της διεύθυνσης. Αλλά αποκλείεται να μην είχε την έγκριση του εκδότη, που στα «ΝΕΑ» είναι ο Σταύρος Ψυχάρης. Αρα, για να μιλάμε καθαρά, ένας εκπρόσωπος της ελληνικής αστικής τάξης, μεγαλοεκδότης και μέτοχος σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις, εξαπολύει μέσα από τις εφημερίδες του επίθεση στο ΚΚΕ, αξιοποιώντας γι' αυτό το σκοπό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν από το ΚΚΕ και τον Δ. Παπαδημούλη.
Τι λένε στο σημερινό τους δημοσίευμα τα «ΝΕΑ»; Τίποτα απολύτως! Παίρνουν το δημοσίευμα που «σήκωσε» ο «902.gr» για την πώληση του «902» και με περικοκλάδες και αυθαίρετα συμπεράσματα που κατεβάζουν από το κεφάλι τους, πάνε να πείσουν τους αναγνώστες τους ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα πάντα είναι ξεκάθαρα, γι' αυτό επιστρατεύουν και ολίγο από Τολστόι, και μερικές εμετικές εξυπναδούλες για τους εργαζόμενους του «902», για τους οποίους πριν από μερικές μέρες έχυναν κροκοδείλια δάκρυα, και η σαβούρα τους είναι έτοιμη να σερβιριστεί στους αναγνώστες...
«Γιατί όλα αυτά;» θα αναρωτηθεί κανείς. Γιατί τόσο μένος και εμπάθεια για το ΚΚΕ, με αφορμή τον «902»; Δεν μας περνάει απαρατήρητο ότι ο ανταγωνισμός στα ΜΜΕ των αστών μεγαλώνει και ότι ο καθένας προσπαθεί να κατοχυρώσει και να μεγαλώσει το κομμάτι του στην πίτα. Ο ιδιοκτήτης των «ΝΕΩΝ» είναι μεγαλομέτοχος στην εταιρεία «Τηλέτυπος», που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Αυτό είναι το ένα.
Το άλλο έχει να κάνει με τις συμμαχίες που «ψήνονται» στο παρασκήνιο, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους μεγαλοεκδότες, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και της αναβάθμισης του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείρισή του. Φαίνεται ότι το συγκρότημα αποφάσισε να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον άλλο πόλο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πάνω εκεί συναντιούνται το Συγκρότημα του ΔΟΛ, η «Αυγή», ο Παπαδημούλης και από κοντά η «Iskra» του Λαφαζάνη, στον αντιΚΚΕ παροξυσμό. Καθόλου σύμπτωση δεν είναι και το γεγονός ότι μέλος του ΕΣΡ, μητέρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε άρον άρον να κάνει δηλώσεις για τον «902», πριν από λίγες μέρες στα «ΝΕΑ». Αυτά για την ώρα, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε...
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: