Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Και κέρδη στον τουρισμό από το μακελειό στην Αίγυπτο...

Χαίρονται οι αστοί στην Ελλάδα γιατί το μακελειό στην Αίγυπτο θα αυξήσει τους τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας, επομένως και τα κέρδη τους. Οι τίτλοι σε αστικές εφημερίδες, σε αστικά ΜΜΕ δίνουν και παίρνουν για τα ρεκόρ επίσκεψης.
«Μπόνους στον τουρισμό στο τέλος της σεζόν λόγω της κρίσης στην Αίγυπτο» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, θέλοντας να δείξουν το πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα - κέρδη για τους επιχειρηματίες, τονίζουν πως από τον Γενάρη μέχρι και τον Ιούνη «τα τουριστικά έσοδα της χώρας (...) κατέγραψαν αύξηση κατά 17,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 ξεπερνώντας τα 3,3 δισ. ευρώ από 2,8 δισ. ευρώ». Την ίδια στιγμή, επισημαίνουν πως προκύπτουν πρόσθετα κέρδη «για τον ελληνικό τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα, το φθινόπωρο εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η Αίγυπτος». Αντίστοιχα θέματα με την ίδια λογική παρουσιάζουν δεκάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Ενα σύστημα απάνθρωπο και σάπιο που περιμένει την ευκαιρία να κάνει κέρδη από το γεγονός ότι στους ανταγωνιστές μακελεύεται ένας λαός παρασυρμένος μέσα στους ανταγωνισμούς της δικής του αστικής τάξης. Κέρδη που θα φουσκώσουν τις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων την ώρα που οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας δεν είδαν -και αυτή τη χρονιά- να περισσεύουν χρήματα για να πάνε διακοπές έστω λίγων ημερών. Κέρδη που διαπαιδαγωγούν τους λαούς στην υποταγή για χάρη τους, αφού τους υποδείχνουν την καπιταλιστική σταθερότητα, δηλαδή τη μόνιμη εκμετάλλευσή τους για να μπορούν να τα αβγαταίνουν. Κέρδη ικανά για τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα για να εξασφαλιστούν.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: