Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τσίπρας, Ράιχενμπαχ, Βενιζέλος στο Συνέδριο του Economist


Με ομιλίες του Γιόργκ Ασμουσεν, μέλους του δ.σ. Της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και του Αλέξη Τσίπρα θα ανοίξει σήμερα στην Αθήνα η 16η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist. Το θέμα της συζήτησης θα είναι το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς και η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μετά τιςεκλογές και το PSI.
Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει στο Συνέδριο του Economist ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ενώ ο κ. Ασμουσεν θα μιλήσει με θέμα«Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη;», ομιλία που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού θα είναι ενδεικτική των προθέσεων των ευρωπαίων δανειστών μας.
Αύριο δεύτερη ημέρα των εργασιών, το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων με στόχο η Ελλάδα να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης θα αναλύσουν ο επικεφαλής της Task Force Greece Χορστ Ράιχενμπαχ και από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Επίσης, θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κώστας Μητρόπουλος.
Στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας θα τοποθετηθούν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο θα μιλήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.
Οι εργασίες του συνεδρίου του Economist θα ολοκληρωθούν με τις ομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Πηγή:  ifemerida

Σχόλιο blog: 
Eπιτέλους θα δουν και οι αριστεροί ( ειδικά όσοι ψήφιζαν ΚΚΕ και έτρεξαν  να προλάβουν το τρένο της αριστερής διακυρβέρνησης) έναν δικό τους άνθρωπο να κατατροπώνει τους καπιταλιστές. Φαντάζομαι η χτεσινή δήλωση Τσίπρα στο Φεστιβάλ Αντίστασης που διοργάνωσε η ΚΟΕ στην Γεωπονική Σχολή, «Θα είχαν (οι ευρωπαίοι εταίροι) το... να μην το πω αγγούρι..., να πω την μπάλα στο γήπεδό τους»* να αφορούσε την παρουσία στο συνέδριο του economist. Hδη η παρουσία του Αλέξη προκαλεί ρίγη φόβου

* Η δήλωση αυτή είναι απάντηση του Τσίπρα στην ερώτηση, τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές, Νομίζω ότι ισχύει και για την  παρουσία του στο συνέδριο του economist

Συμπληρωματική ανάρτηση από real.gr
Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και μάλιστα με το ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα των εκατομμυρίων ευρώ που συζητείται, πρόκειται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, προτίθεται να επισκεφθεί ο ίδιος την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ώστε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, αλλά και να στείλει μήνυμα στη νέα κυβέρνηση ως προς τον τρόπο αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει. Με ενδιαφέρον, άλλωστε, αναμένεται η ομιλία του σήμερα στο Economist, ομιλία που εκ των πραγμάτων αποτελεί την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: