Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αυτή την επιχείρηση ποιος την έκλεισε; Το Π.Α.ΜΕ μήπως;



Το Π.Α.ΜΕ από ότι φαίνεται δεν έχει "βάλει πόδι" εκεί. Μια χαρά διαλλακτικοί είναι οι εργαζόμενοι και ο εκπρόσωπος τους ακόμα πιο διαλλακτικός. Ακούστε τι λέει στο  2.56 λεπτό. "Εμείς δεν τους είπαμε ποτέ να μας καταβάλουν όλο το ποσό που μας χρειάζεται, που μας χρωστάνε. Εμείς ζητάμε ένα ποσό  να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας..." Πρόσεξτε ακόμα πόσο διαλλακτικός είναι όταν στο 4.00΄ οι εργαζόμενοι  τόλμησαν  να φωνάξουν το σύνθημα "τα λεφτά μας θέλουμε" πως γυρίζει και τους  "ηρεμεί". Είπαμε πάνω από όλα  κοινωνικός διάλογος.
Ακούστε και το γνωστό εργατολόγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μητρόπουλο ... Κανονικός γεφυροποιός. Πιστός στην "αριστερή" λογική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγάζουμε τον κόσμο στο δρόμο. Δεν κάνει λόγο για αγώνα, δε λέει λέξη για τον βιομήχανο που χρωστάει στους εργαζόμενους. Πρόθυμα αναλαμβάνει να ....τηλεφωνήσει στον υπουργό για να γίνει τριμερής συνάντηση.
Το συμπέρασμα ποιο είναι τελικά; Όπου δεν υπάρχει το κακό Π.Α.ΜΕ να κλείνει την επιχείρηση, έχεις ελπίδες. Θα περιμένεις βέβαια 7-8 μήνες απλήρωτος, ώσπου να συγκινηθεί μπροστά το τηλεοπτικό κοινό κάποιος "εργατολόγος", αν είναι και "αριστερός" ακόμα καλύτερα, για να ενδιαφερθεί για να γίνει τριμερής. Ούτε αγώνες, ούτε συμπαράσταση, ούτε συντονισμός με άλλους εργάτες σε  άλλες επιχειρήσεις, τίποτα. Όλα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου, έτσι Αλέξη και Αλέξη; 
Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι αν αυτοί οι εργάτες μετά από τόσο δούλεμα, θα βγάλουν συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: