Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Χρέωση σχολικών βιβλίων..


Όσοι έχετε παιδιά που πάνε σχολείο θα καταλάβετε τι  θέλω να πω .
Βλέπετε στη φωτογραφία σελίδα από σχολικό βιβλίο. Δεν θεωρείτε ως φυσικότερη ενέργεια το λύσιμο των ασκήσεων από το παιδί σας; Αν δε συμβεί αυτό,τότε κάτι δεν πάει καλά  με το παιδί σας ή με το δάσκαλο ή τη δασκάλα του.
Κι όμως  ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL» είπε ότι «μελετάμε έναν τρόπο ώστε αυτά τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα να δίνονται πάλι για χρήση». Γιατί όπως ισχυρίστηκε στη Γερμανία  «χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για 3 χρόνια. Εμείς γιατί να τα πετάμε; Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο;» Φυσικά όλος αυτός ο συλλογισμός δεν αντέχει ούτε στη λογική 7χρονου, γιατί ποιο παιδάκι θα πείσετε κύριε να πάρει γραμμένο βιβλίο προηγούμενης χρονιάς; 
Φυσικά όλη αυτή η μπούρδα  έχει σαν στόχο να βάλει από την πίσω πόρτα τη λογική να αγοράζουν οι γονείς τα βιβλία αν θέλουν τα παιδιά να τα έχουν αποκλειστικά δικά τους.
Με λίγα λόγια ούτε ίχνος δωρεάν παιδείας. Ούτε ένα δικαίωμα στην εργατική τάξη. Κυριολεκτικά ούτε ένα. Τα πάντα ιδιωτικοποιούνται. Για όλα πρέπει να βάλει η φτωχολογιά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και αν δεν έχει ας μείνουν τα παιδιά της αγράμματα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ , ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΟΣ ΛΑΟΣ.


1 σχόλιο:

blackbedlam είπε...

"Βγήκε η ζωή μας στο σφυρί μας παίζουν μας πουλάνε".......
Ο κόσμος τα λαϊκά νοικοκυριά και οι άνθρωποι του μόχθου γνωρίζουν καλά τον εφιάλτη που ζούνε καθημερινά.
Εκείνο που δεν ξέρουν είναι το τι φταίει γι΄αυτό.
Στοχοποιούν τους μετανάστες στοχοποιούν το μνημόνιο το δημόσιο τις τράπεζες,τα δάνεια.....
Δεν ξέρουν την νομοτελειακή φύση του καπιταλισμού δεν ξέρουν ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από αποτελέσματα της βασικής αντιθεσης του καπιταλιστικού συστήματος.
Αυτό είναι που έχουμε χρέος να τους μάθουμε για να γίνει κατανοητό ότι το βάρβαρο αυτό εκμεταλλευτικό σύστημα δεν έχει πια να τους δώσει τίποτα μας τελείωσε διάβηκε τα ιστορικά του όρια.
Μόνο στο δικό μας χέρι βρίσκεται όλη η ευθύνη κανείς άλλος δεν έχει συμφέρον να του το πει.
Γι΄αυτό.....
Άντε και καλή δύναμη.