Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χαφιεδορουφιανομηχάνημα

Την πρώτη φορά που το βγάλανε στη μόστρα ήταν με τους «τρομοκράτες».
Την άλλη, με τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό.
Την τρίτη, με τα στημένα στο ποδόσφαιρο.
Και τώρα, με την υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.
*
Μιλάμε για το χαφιεδορουφιανομηχάνημα, το οποίο είναι ειδικό - λέει - στις υποκλοπές και στο φακέλωμα των τηλεπικοινωνιών και που τα απομαγνητοφωνημένα υλικά του από τις παρακολουθήσεις έχουν μετατραπεί σε φέιγ βολάν και σε σίριαλ στα κανάλια και σε εφημερίδες.
*
Ως εκ τούτου, αγαπητέ τηλεθεατή και τηλεθεάτρια, αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια,- εσύ που δεν το ήξερες και περίμενες τάχα μου από τους χαζοεμβρόντητους τηλεπαρουσιαστές, για να πληροφορηθείς ότι σε αυτήν τη ζωή υπάρχουν «παράγκες» στο ποδόσφαιρο, μαφία στις φυλακές και σπείρες τοκογλύφων στην Ελλάδα - εκτός από τα «πιπεράτα» περί της σπείρας, «μάθε» και κάτι ακόμα:

*
«Μάθε» ότι οφείλεις να εξοικειωθείς, να ζεις και να πορεύεσαι με ένα υπερ-ρουφιανο-κατασκεύασμα, με έναν «Μεγάλο Αδελφό», που παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες, άρα και εσένα...
*
«Μάθε» να ζεις και να πορεύεσαι αποδεχόμενος ότι τα αυτάκια, τα ματάκια και η μυτούλα του «Μεγάλου Αδελφού - υπερκοριού» θα χώνονται μέχρι στα πιο απόκρυφα σημεία σου!
*
«Μάθε», παρεμπιπτόντως, να ζεις και με την παραμύθα ότι όλοι αυτοί οι σι-χαμένοι, που χειρίζονται τα ρουφιανομηχανήματα χώνουν τη μυτούλα τους μόνο στους... «κακούς».
*
Αλλά μάθε και κάτι ακόμα:
Τους «κακούς» είναι το ίδιο εκείνο σύστημα που διαθέτει χαφιεδοκοριούς που τους εκτρέφει. Και
- ακόμα κι όταν το σύστημα που τους εκτρέφει τους βγάζει στη «σέντρα» - τελικά τους αξιοποιεί για να μπορεί να έχει την «ελευθέρας» να επιτελεί την πραγματική ρουφιανοαποστολή του.
Μόνο που αυτή ακριβώς η ρουφιανοαποστολή του - στο όνομα της «καταπολέμησης των κακών» - δε στρέφεται παρά εναντίον όλων των υπολοίπων.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: