Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Mε αφορμή τη συνάντηση Παπαδήμου με τους "κοινωνικούς εταίρους"

Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε άμεση και γενικευμένη δράση για την υπεράσπιση όσων έχουν απομείνει:
-στους μισθούς και  τα μεροκάματα
-τις συλλογικές συμβάσεις και τις συντάξεις,
-τα όρια των απολύσεων και τα ωράρια εργασίας,
-τα επιδόματα ανεργίας και τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, μαζί με όλα τα άλλα επιτελεία της αστικής τάξης, κορυφώνουν και πάλι τα εκβιαστικά διλήμματα για την 7η δόση, την παραμονή η όχι στην ευρωζώνη, τη δραχμή ή το ευρώ και σε συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη των εκπροσώπων της τρόικα και των άλλων διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών ετοιμάζεται να ικανοποιήσει όλες τις βάρβαρες αξιώσεις του ΣΕΒ, που μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε αληθινή κόλαση.

Αγώνας τώρα να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Εκλογές τώρα. Έξω η τρόικα από την Ελλάδα.
Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να παρέχουν την αναγκαία νομιμοποίηση και το αναγκαίο άλλοθι για τη συντριβή δικαιωμάτων και κατακτήσεων και το αλυσόδεμα της εργατικής τάξης, για τη στήριξη του μονοπωλιακού κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.
Η εργατική τάξη σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς ήρθε η ώρα να πάρει τις τύχες στα χέρια της και να απαλλαγεί από την ταφόπλακα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
            Καμία αναμονή, καμιά ηττοπάθεια, αυταπάτη και μοιρολατρία. Το μέλλον των εργαζόμενων δεν θα είναι η οργάνωση των συσσιτίων από όλους αυτούς που ληστεύουν την εργατική τάξη και τον πλούτο που παράγει, και ευθύνονται για την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Το χρέος όλων των εργαζόμενων είναι να ακολουθήσουν τα παραδείγματα της Χαλυβουργίας και άλλων κλάδων που αντιστέκονται.
Στο μαύρο μέτωπο των δυνάμεων του κεφαλαίου -ελληνικού και ξένου- να απαντήσουν με την ενιαία δράση τους. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι και βιοτέχνες, η φτωχή αγροτιά, οι νέοι και οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν έχουν άλλη επιλογή.
Ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Ή αυτοί ή εμείς. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Το ΠΑΜΕ τους καλεί σε ασυμβίβαστο αγώνα ρήξης και ανατροπής για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια, το κράτος, τα κόμματά τους και την ΕΕ.
 Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: