Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αυτοαποκάλυψη... ΣΥΡΙΖΑ



Γράφει η «Αυγή» ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα επισκέπτεται τις ΗΠΑ, δεν περιμένει στρωμένα «κόκκινα χαλιά στη μητρόπολη του καπιταλισμού». Ότι στις συναντήσεις και τις ομιλίες στην Αμερική θα πουν τα ίδια που είπαν και στον Σόιμπλε και λένε δημόσια, περιμένοντας όμως πιο «ευήκοα ώτα», απ’ ό,τι στο Βερολίνο. Και μόνο ο τρόπος που προλογίζει η «Αυγή» το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ δίνει λαβή για να πει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να παίξει «στην έδρα του» σε ό,τι αφορά τις απόψεις που λανσάρει για τη διαχείριση της κρίσης στην ΕΕ. Άρα, ας μην καμώνονται τους θιγμένους όταν το ΚΚΕ λέει ότι οι ΗΠΑ αξιοποίησαν και προεκλογικά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για να παρέμβουν στη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη κατά τα συμφέροντά τους, τα οποία είναι ανταγωνιστικά με αυτά καπιταλιστικών χωρών της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Ούτε να το παίζουν παρεξηγημένοι όταν τους λέμε ότι το μείγμα διαχείρισης που υπερασπίζονται, και το οποίο οδηγεί το λαό στη φτώχεια από άλλο δρόμο, έχει στον πυρήνα του το «κάν' το όπως ο Ομπάμα».

Μόνοι τους λένε ότι η αστική τάξη των ΗΠΑ, τουλάχιστον το ισχυρότερο κομμάτι της, βλέπει με μεγάλη συμπάθεια τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε, αφού ο Αλ. Τσίπρας «ξεσηκώνει» στις ομιλίες του μέχρι και ολόκληρα αποσπάσματα από ινστιτούτα των αστών στις ΗΠΑ, που κάνουν αναλύσεις για τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη από τη σκοπιά των αμερικανικών συμφερόντων.
Καθόλου τυχαία, το ινστιτούτο Levy, σε εκδήλωση του οποίου θα μιλήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει για θαμώνα στις διάφορες εκδηλώσεις του τον Γ. Σταθάκη, ενώ ο (Έλληνας) πρόεδρός του, με βάση δημοσιευμένες ομιλίες του στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να προσληφθεί και μέχρι και για λογογράφος του Αλ. Τσίπρα. Αποκαλυπτικό για όλα αυτά είναι το δημοσίευμα στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» που κυκλοφορεί και δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το ινστιτούτο Levy και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και από αυτά τα δεδομένα, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το τι σημαίνει το «άλλο μείγμα» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην μπουν «καν στον κόπο» να διαλέξουν τον ιμπεριαλιστή που θα προσφέρει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων. 
902.gr

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...

Μετά το θριαμβευτικό τετ-α-τετ με τον Wolfgang Schäuble και την γενναία διατυπωμένη απαίτηση επιστροφής του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, τώρα που θα πάει ο Αλέξης στο Αμέρικα να ζητήσει από τον Ομπάμα να διατάξει τον λογιστικό έλεγχο της διάσημης Goldman Sachs,.

Κι αν δεν τον βοηθάνε τα αγγλικά του, δε χάλασε κι ο κόσμος! Ας το πει στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, να του το γράψει ο ίδιος ως petition των ελληνοαμερικανικών.

Διότι δεν μπορείς κύριε να είσαι σύμβουλος του Ελληνικού κράτους και να κερδοσκοπείς με τα ομόλογά του. Πώς θα γίνει, business ethics είναι αυτά!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=531735813525595&set=a.503661076333069.79479738.503475829684927