Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η οικονομική «αυτάρκεια» της Χρυσής Αυγής και η αλήθεια


Η Χρυσή Αυγή, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα άρθρο με το βαρύγδουπο τίτλο «Συνεργασία: Η Χρυσή Αυγή είναι πρότυπο λειτουργίας Κράτους».
Στο άρθρο αυτό ανάμεσα σε διάφορα φαιδρά, γράφεται πως: «Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό Κόμμα που δεν εξαρτάται οικονομικά από κανέναν. Είναι οικονομικά ένα Κόμμα απόλυτα αυτάρκες και αυτοδύναμο».
Ως γνωστό, η σχέση της Χρυσής Αυγής με την αλήθεια δεν είναι και η καλύτερη. Ας δούμε, λοιπόν πώς έβρισκε λεφτά, η ναζιστική οργάνωση στο πρόσφατο παρελθόν.
Το 1993, ξεκίνησε η εβδομαδιαία έκδοση της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή». Πού βρήκε τα λεφτά ο Μιχαλολιάκος; Ο ίδιος διηγείται την εξής «ιστορία»: «Τότε, ένας από τους πλέον εκλεκτούς συναγωνιστές, που ακόμη είναι ενεργός στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, είχε τη τύχη να κερδίσει ένα χρηματικό ποσό. Αμέσως παρουσιάσθηκε ενώπιόν μου και μου είπε ότι προσφέρει ένα εκατομμύριο ή και περισσότερα χρήματα εάν χρειασθούν για το κίνημά μας. Το απροσδόκητο έσοδο με οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την έκδοση μιας εφημερίδας» (Δημήτρης Ψαρράς, «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής», σ.69-70).
Όλα ξεκίνησαν από «τύχη» λοιπόν…
Μια ίδια «τυχερή στιγμή» βοήθησε τους ναζί της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές του 1994. Ο Μιχαλολιάκος έχει μια ακόμη «ιστορία»: «Σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε ένας παλαιός συναγωνιστής που μας έφερε σε επαφή με ένα τυπογραφείο μιας συνοικίας των Αθηνών και κλείσαμε μία καταπληκτική τιμή, με την προϋπόθεση ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα πρόσφεραν την προσωπική τους εργασία στο κόψιμο και το πακετάρισμα των ψηφοδελτίων»(ο.π., σ.342).
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: