Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Γαλλία- Ιταλία-Ισπανία.Και μετά τι;

Τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες πανηγυρισμών  στην Κουμουνδούρου  επειδή ο ευρωπαϊκός νότος σε ένα ρεσιτάλ "σκληρής διαπραγμάτευσης" κατάφερε να στριμώξει τη Μέρκελ, να την ρίξει στο καναβάτσο και αυτή να ζητάει γονατιστή συγγνώμη από τον "σούπερ Μάριο" και τον άλλο ηγέτη πρότυπο του Τσίπρα, τον Ραχόι.
Στην Ιταλία  η κυβέρνηση Μόντι ετοιμάζεται να διώξει τουλάχιστον 100.000 δημοσίους υπαλλήλους. Σύφωνα δε με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη "οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων Cqil,Cisl και Uil   δηλώνουν ότι δε θα διαφωνούσαν εάν οι απολύσεις γίνουν..."με λογική" και δήθεν απειλούν με απεργία για να αποτρέψουν "γενικευμένες και μη στοχευμένες περικοπές".Πώς είπατε; ΓΣΕΕ; Όχι ακριβώς. Εδώ δεν τους βγαίνει έτσι. Εδώ υπάρχει το Π.Α.ΜΕ. Να γιατί λυσσάνε να εξαφανίσουν το ΚΚΕ σύντροφοι και φίλοι.
΄Οσον αφορά τώρα την Ισπανία, τι να πει κανείς. Τον τόνο δίνουν τα εκεί ΜΑΤ που πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια του λόγω χρεών. Στο μεταξύ ετοιμάζεται για περικοπές και επιβολή φόρων της τάξης των 30δις ευρώ.
Για να δούμε όμως πως εξελλίσσονται τα πράγματα στη Γαλλία του άλλου  προτύπου του Αλέξη ο οποίος έκανε τα πάντα προεκλογικά για να τον δει και να πάρει την "ευλογία" του πάπα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.
 Ήδη ο Γάλλος πρωθυπουργός  μιλάει για έλεγχο δαπανών , για μη αντικατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται , για  ύπαρξη συντριπτικού χρέους που τείνει να φτάσει το 90% του ΑΕΠ. Από την άλλη μεριά η Γαλλία  πρέπει να καλύψει μια "μαύρη τρύπα " ύψους 6 με 10 δις ευρώ για να πιάσει το στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 4,4%. Στον επόμενο δε χρόνο πρέπει να μειώσει το έλλειμμα στο 3% με το ύψος του ελλείμματος να εκτινάσσεται σε ύψος 33 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την ανεργία να βρίσκεται ήδη στο 10% ύψος ρεκόρ για τη Γαλλία. 

Πολλά ψέματα, τεράστια ψέματα, υποσχέσεις, σκόπιμα θολό προεκλογικό τοπίο. Σε απλά ελληνικά όλη αυτή η κατάσταση; "Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε"

Δεν υπάρχουν σχόλια: