Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ποια στροφή;


«Ακουσα χτες τον κ. Τσίπρα στο συνέδριο του "Economist" που μίλησε, να κάνει λόγο για ακύρωση του μνημονίου ως μη βιώσιμου, από κοινού σε συνεργασία με τους εταίρους. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό συνιστά στροφή στην αρχική στάση περί μονομερούς κίνησης».
«Ναι, υπάρχει μια στροφή, γιατί υπάρχει εκ των πραγμάτων μια στροφή και στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι...»!
Το απόσπασμα είναι από χτεσινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη στο ρ/σ της ΝΕΤ. Η στροφή τους σε σχέση με τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και τις ψηφοθηρικές τους υποσχέσεις, είναι 180 μοιρών, αλλά όχι για το λόγο που επικαλείται υποκριτικά ο Γ. Σταθάκης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξάλλου δεν έκανε καμία στροφή. Συνεχίζει σταθερά στην πορεία που έχει χαράξει, τα παίρνει από τους λαούς όλα και τα δίνει όλα στα μονοπώλιά της. Οι κυβερνήσεις κρατών - μελών, των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως ο μεγαλύτερος θαυμαστής, νομοθετούν το ένα μετά το άλλο τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Στο πλαίσιο της κοινά συμφωνημένης ευρωενωσιακής στρατηγικής, τσακίζουν αλύπητα τους λαούς, κάνουν ό,τι μπορούν για να ξελασπώσουν το κεφάλαιο από την κρίση και να διαμορφώσουν για λογαριασμό του τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία.
Ακόμα όμως και οι βασικοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ, όπως το Die Linke της Γερμανίας, είναι πιο ειλικρινείς όταν μιλάνε για τις διαθέσεις των οπορτουνιστών απέναντι στις συμφωνίες με την τρόικα. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση που έκανε χτες η πρόεδρος της GUE/NGL και στέλεχος της γερμανικής «αριστεράς», Γκάμπι Ζίμερ στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου. Μιλώντας για την Ελλάδα, εξέφρασε το θαυμασμό της για το ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων είπε: «Εγώ περιμένω τώρα μια επείγουσα επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης». Αρα, επαναδιαπραγμάτευση και όχι ακύρωση λένε οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους προεκλογικά παρουσίαζε σαν υπέρμαχους δήθεν της ακύρωσης των μνημονίων.
Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι η στροφή που επικαλούνται οι του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μόνο στο μυαλό τους και μόνο για να δικαιολογήσουν τη δική τους στροφή σε σχέση με όσα έταζαν προεκλογικά για να βάλουν στο χέρι ψήφους. Κι ακόμα είναι η αρχή. Εχει πολλά να δει ο λαός και οδυνηρές εκπλήξεις να δοκιμάσει αν έγκαιρα δεν βγάλει τα συμπεράσματά του και δεν γυρίσει την πλάτη σε όσους τον κοροϊδεύουν τόσο απροκάλυπτα.
Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...