Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το κλειστό σχολειό...


Τι κι αν στήσανε πανηγύρια για τη δόση που ήρθε και θα σώσει τις άγιες τούτες μέρες το λαό από τη χρεοκοπία. Τη μοιράσανε από δω (στις τράπεζες), τη μοιράσανε από κει (στα ομόλογα), τη μοιράσανε και παραπέρα (στο ΦΠΑ των επιχειρήσεων) και τελικά δεν έμεινε για το λαό.
Τις προτεραιότητές της η τρικομματική συγκυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ, τις έχει ιεραρχήσει και στο χαμηλότερο των χαμηλών σκαλοπατιών βρίσκονται οι ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας και κατ’ επέκταση των παιδιών της.
Τι κι αν οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα πέφτουν κάθε χρόνο πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τι κι αν πάνε τα παιδιά στο σχολείο τουρτουρίζοντας… θα αφήσουνε τώρα την ανακεφαλαιοποίηση για να πάνε για πουρνάρια;
300 σχολεία ανακοίνωσαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα μείνουν επ’ αόριστον κλειστά, επειδή δεν έχουν πετρέλαιο. Και θα στείλουν και επιστολή στην κυβέρνηση για να τους ζητήσουν το λόγο. Αυτή είναι η αντίδραση των «φιλολαϊκών» δημάρχων, που τόσα χρόνια στήριζαν κι εξακολουθούν να στηρίζουν τις πολιτικές του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη» κλπ., που μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση για την εκπαίδευση σπρώχνουν στην ουσία προς τη λύση του σπόνσορα.
Αβίαστα έρχεται στο προσκήνιο τόσο η ανάγκη για εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα παλεύουν για τα συμφέροντά του, όσο και η ανάγκη να απαλλαγεί ο λαός μια και καλή και από τις πολιτικές που στηρίζουν το αυγάτισμα των κερδών των τραπεζών και επιχειρηματιών, όσο και από αυτούς που υπηρετούν τις πολιτικές αυτές.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: