Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αντιγραφές, αναδημοσιεύσεις και πολλαπλασιασμός (ή πώς στο διαδίκτυο μπορείς να κάνεις «μπούγιο»)


Στις 12/12/2012 εμφανίζεται στο γνωστό για την αντιΚΚΕ στάση και δράση του «indymedia», άρθρο με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας (ανοιχτά πια) τον νεοτροτσκισμό και τη newleft». Ο συντάκτης του άρθρου επιχειρεί, αναμασώντας δικές του ιδέες και απόψεις για το τι λέει το ΚΚΕ και παραθέτοντας υποτίθεται στοιχεία, να αντιμετωπίσει τις Θέσεις της ΚΕ για τη θέση της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Το άρθρο δε φέρει κάποια υπογραφή πέραν του ψευδώνυμου (red action) εκείνου που το ανάρτησε στο συγκεκριμένο χώρο.
Στις 20/12/2012 εμφανίζεται το ίδιο κείμενο, με τον ακριβή τίτλο και χωρίς να λείπει ούτε ένα «και» στο ιστολόγιο του περιοδικού Praxis. Αυτή τη φορά το άρθρο φέρει την υπογραφή-ψευδώνυμο «Ορεινός».
Το ίδιο κείμενο, με τον ακριβή τίτλο και χωρίς να λείπει ούτε ένα «και», εμφανίζεται και πάλι μετά από επτά μέρες (27/12/2012) στο ιστολόγιο «Αντίσταση στις γειτονιές». Αυτή τη φορά το κείμενο φέρει την υπογραφή (ή ψευδώνυμο) «Νίκος Κυριακίδης».
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΥΓ. Στην επόμενη ιστοσελίδα που θα αναδημοσιευτεί το εν λόγω άρθρο τουλάχιστον ας βάλουν την ίδια υπογραφή-ψευδώνυμο ή μη, δεν έχει σημασία για τους ορίτζιναλ μη νεοτροτσκιστές και αντίπαλους της newleft…
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: