Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ - ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Για την απειλή παύσης πληρωμών των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία.


Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λεηλατηθεί από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Τα σωρευτικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από αυτή την 30ετή λεηλασία των ταμείων που στοίχισε πάνω από 50 δις, από τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, το κούρεμα των ομολόγων, τη επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, τις ανείσπρακτες οφειλές της εργοδοσίας. 
Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και διογκώθηκαν στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Ο κίνδυνος ολικής ή μερικής παύσης πληρωμών είναι ορατός. Η εξέλιξη αυτή θα αξιοποιηθεί επίσης για την παγίωση συντάξεων πείνας, αλλά και για την προώθηση νέων αντιασφαλιστικών αλλαγών. 
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν το λαό για να ανεχτεί νέα σκληρότερα μέτρα μπροστά σε αυτή την εκδοχή και ταυτόχρονα παραπλανούν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. 
Εξίσου επικίνδυνος με τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ο εφησυχασμός που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρύβει από το λαό ότι υπάρχει ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. 
Για αυτό στις 17 Ιουνίου ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρξει άμεση λαϊκή απάντηση για την υπεράσπιση της ζωής των συνταξιούχων, για να είναι ο λαός έτοιμος να αποκρούσει κάθε εξέλιξη που θα τον οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...