Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

«Με το όπλο στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι»


Δύο παλιοί συμμαθητές και ακόμα ένας φίλος τους ήταν τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης των κακοποιών που συνελήφθησαν στην Καβάλα και κατηγορούνται για ληστείες με καλάσνικοφ, εκρήξεις ΑΤΜ και ένοπλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Από την έρευνα όμως των αρχών προκύπτει ακόμα ένα στοιχείο πολύ ενδιαφέρον. Οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως είχαν σχέσεις και με ακροδεξιές οργανώσεις, μάλιστα στις καθημερινές συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν και φασιστικές ορολογίες, όπως προέκυψε από την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους.
Σύμφωνα με το Έθνος σε συνομιλία τους, που καταγράφηκε στις 16 Ιουνίου, δύο μέρες πριν από το διπλό «χτύπημα» σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας, ακούγονται ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο τους απόκτημα, ένα όπλο, το οποίο κωδικοποιημένα αναφέρουν ως «πουλί», ή «μηχανάκι», ή «καρδερίνα», που «κελαηδάει». Ως προμηθευτής αναφέρεται ο «Μπαμπάου». Οι κατηγορούμενοι περιγράφουν μια δοκιμή που έκαναν για τις δυνατότητες του όπλου, την οποία βιντεοσκόπησαν.
-«Ε έχουμε, έχουμε τέτοιο ρε; Εχουμε βίντεο με το πουλί να κελαηδάει. Για να το δειγματίσεις το πουλί. Αν το δεις θα πάθεις πλάκα».
-Τι έκανε; Το πήρε αγκαλιά; Το πήρε αγκαλιά;
-Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω. Κάτι τέτοιο» (γέλιο).
Στη συνέχεια, και μιλώντας ακόμη για το νέο όπλο που τους «αναβαθμίζει» επιχειρησιακά, κάνουν αναφορά και στη «Χρυσή Αυγή».
-«Ολους όσους θα ζητάνε εδώ λέει. Θα τους ξεκ....με μαλ.. λέει. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Γι' αυτό το τράβηξε φωτογραφίες το πουλί και βίντεο να κελαηδάει και τέτοια για να 'χει να δείξει. Κατάλαβες; Λέει με αυτό το πουλί στον ώμο και την μπλούζα της "Χρυσής Αυγής" θα εξαφανιστούν όλοι».
Συνολικά πάντως συνελήφθησαν 23 άτομα και ένας από τουςαυτούς έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Με ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή» διαψεύδει πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: