Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στην εκπομπή της ΝΕΤ FM,« Στα μέσα και στα έξω»




«Η χώρα βρίσκεται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, ο φόβος είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ή δια της νομισματικής αλλοίωσης περαιτέρω καταστροφή τμήματος του πλούτου και του συνόλου της εργασίας στην Ελλάδα» τόνισε η υπ. βουλευτής ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στη ΝΕΤFM. Μεταξύ άλλων, η κα. Κανέλλη δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει ψευδαισθήσεις μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν γίνονται θαύματα στην πολιτική και στην κάλπη σε μια νύχτα. Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης: 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι διόρθωση μπορεί να επιδέχεται η Σέγκεν;»
Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Καμία. Δεν μπορείς να μιλάς για επαναφορά των συνόρων στο επίπεδο του κράτους- έθνους και την ίδια ώρα να ζητάς κεντρικό δημοσιονομικό, οικονομικό και ευρωζωνικό έλεγχο πάνω στις οικονομίες, κάτι θα εξυπηρετεί αυτό στα χωράφια του κεφαλαίου» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να είναι και ένα πρώτο στάδιο πολιτικής απομόνωσης της Ελλάδας;»
 Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Μπορεί και να είναι έτσι δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να απομονωθεί πολιτικά παρά μόνο αν το θέλει ο ίδιος.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση με κάποιους άλλους, είτε η ΝΔ στις 18 Ιουνίου σχηματίσουν κυβέρνηση με κάποιους άλλους, είναι το ίδιο;»
Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Απολύτως»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι τόσο καθοδηγούμενη η κοινωνία ώστε να μην καταλαβαίνει τον πειστικό λόγο του ΚΚΕ;»
Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Αν το ΚΚΕ είναι υπόλογο που δεν έκανε το θαύμα του ΣΥΡΙΖΑ σε 3 εβδομάδες το 5% να γίνει 18% και να έχετε την ψευδαίσθηση ότι όλοι αυτοί έγιναν σε μια νύχτα πραγματικοί υλοποιητές, οπαδοί μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας, εμείς τέτοιες ψευδαισθήσεις δεν έχουμε. Δεν γίνονται θαύματα στην πολιτική και στην κάλπη σε μια νύχτα»
Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Είναι άλλο πράγμα να λες ωραία λόγια και είναι άλλο πράγμα να μην είσαι έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα. Η χώρα βρίσκεται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, ο φόβος είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ή δια της νομισματικής αλλοίωσης περαιτέρω καταστροφή τμήματος του πλούτου και του συνόλου της εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό αντιμετωπίζεται χωρίς τίμημα;»
Πηγή: ΝΕΤ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: