Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Λ. Κανέλλη: Ανάγκη για ουσιαστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής


«Η ανάπτυξη του ελληνικού κεφαλαίου μπορεί θαυμάσια να γίνει με επενδύσεις στο εξωτερικό, πριν η Ελλάδα καταντήσει χώρα του μεροκάματου και του μισθού του συνολικού ποσού των 200-250 ευρώ το μήνα, για να θεωρηθεί ανταγωνιστική», τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA».
«Διότι», πρόσθεσε, «και η κάλυψη θέσεων εργασίας, 50.000 ή 100.000, με συνθήκες δουλείας, από τα οποία 250 ευρώ δεν σου φτάνουν τα 60 ευρώ για να πηγαινοέρχεσαι με το λεωφορείο από και προς την εργασία, είναι ιστορίες για άγρια θηρία και μια ανάπτυξη ζούγκλας, όπως είναι η καπιταλιστική».
Πλούτος σε αυτή τη χώρα υπάρχει και κυρίως το έμψυχο δυναμικό αυτού του τόπου, για το οποίο συζητάμε τώρα με ποσοστά ανεργίας (σ.σ. 27,2% τον Ιανουάριο), σημείωσε η Λ. Κανέλλη.
«Σ' αυτόν τον τόπο», υπογράμμισε, «να σου λένε ότι είσαι πλούσιος και ότι έχεις προοπτική, γιατί μέσα στα επόμενα 30 ή 40 χρόνια, θα καταφέρεις να εξασφαλίσεις μια “μίνι” δουλίτσα με 200-300 ευρώ και μια “μίνι” συνταξούλα και να σου λένε ότι σε σώσανε και από πάνω, με συγχωρείτε, υπάρχει ανάγκη επιτέλους για ουσιαστική ανατροπή αυτής της πολιτικής».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: