Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο «Τρίτση»


Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αγ. Αναργύρων Καματερού του ΚΚΕ, με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Στη συνεδρίαση τόσο η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και μια «Επιτροπή για τη σωτηρία του πάρκου» τάχθηκαν ενάντια στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης έχει ως εξής:
«Στη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πάρκο "Αντ. Τρίτσης".

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρευρίσκονταν και μέλη της αποκαλούμενης "Επιτροπής για τη σωτηρία του πάρκου Α. Τρίτσης" η οποία σταθερά αντιδρά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο στο όνομα της "οικολογίας".
Τοποθετούμενοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στη θέση του Κόμματος ότι το πάρκο είναι λαϊκή περιουσία και η περιφρούρησή του είναι ζήτημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Συμπλήρωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι κομμουνιστές θα πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το πάρκο και τόνισαν ότι η διοργάνωση του κεντρικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο στο χώρο έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χαρακτήρα του πάρκου και στη συνειδητοποίηση του διεκδικητικού δρόμου για την επίλυση των προβλημάτων του.
Στο άκουσμα της αναφοράς στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, τα παριστάμενα μέλη της Επιτροπής προσπάθησαν να διακόψουν τη συζήτηση φωνάζοντας "αίσχος", απόλυτα συνεπή με τη στάση της Επιτροπής το προηγούμενο διάστημα.
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούμενος για το περιστατικό, δήλωσε ότι διαφωνεί και αυτός με την παραχώρηση του πάρκου στην ΚΝΕ. Αλλωστε, είναι γνωστή και καταγεγραμμένη η σύμπλευση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκεκριμένη Επιτροπή, με συγκολλητικό στοιχείο την επίθεση στο ΚΚΕ.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και στο δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, είναι αποκαλυπτική για τον αντικομμουνισμό στον οποίο καθημερινά επιδίδονται τα στελέχη του. Είναι επίσης αποκαλυπτική για την επιλεκτική "ευαισθησία" τους για το περιβάλλον. Διατυμπανίζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο του πάρκου, την ίδια στιγμή που σφυρίζουν αδιάφορα για τις Μη κυβερνητικές Οργανώσεις που αλωνίζουν στο πάρκο, και παρά την "οικολογική" ρητορεία, αντιμετωπίζουν το πάρκο και το περιβάλλον συνολικά ως πεδίο δόξης λαμπρό για την "υγιή επιχειρηματικότητα".
Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλει συμπεράσματα από τις συνταγές διαχείρισης του καπιταλισμού που προτείνει. Να πάρει στα χέρια του την περιφρούρηση του πάρκου ως λαϊκή περιουσία. Να συνειδητοποιήσει ότι ο μοναδικός δρόμος για τη λύση των προβλημάτων του είναι να βάλει ρότα για τη δική του εξουσία, όπου θα γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: