Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Σχόλιο της ΚΝΕ για το ναζιστικό χαιρετισμό του Σφακιανάκη και τις συζητήσεις στο διαδίκτυοΤις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που εμφανίζει τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη να χαιρετάει ναζιστικά. Λέγεται ότι το έκανε ειρωνικά γιατί από πίσω ακούγεται η φράση “Deutschland über alles”. Βέβαια οι απόψεις του ίδιου είναι γνωστές, απαράδεκτες, ανιστόρητες και επικίνδυνες.
Ταυτόχρονα σε διάφορες ιστοσελίδες, με αφορμή και αυτό το γεγονός, αναφέρεται ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι αρχαιοελληνικός και άλλα παρόμοια.
Είναι απαράδεκτα, είναι εκ του πονηρού και σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν ανοχή, να τον νομιμοποιήσουν.
Ο χαιρετισμός αυτός είναι ναζιστικός, φασιστικός. Είναι βουτηγμένος στο αίμα των λαών. Με αυτό το χαιρετισμό οι φασιστικές ορδές του Χίτλερ δολοφονούσαν και εκτελούσαν Έλληνες αγωνιστές πατριώτες, οργάνωσαν εγκλήματα ενάντια στους λαούς.
Με αυτά ούτε μπορεί κανείς να κάνει πλάκα, ούτε να παίζει, ούτε να ειρωνεύεται. Αρχαιοελληνικό είναι το «αιδώς Αργείοι» και σημαίνει: Ντροπή!

Αθήνα 4 Απρίλη 2013 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...