Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Με μοιρασμένους ρόλους κοροϊδεύουν το λαό


Συνεχίζονται τα «ήξεις - αφήξεις» για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ
Ταγμένος συνειδητά στον ευρωμονόδρομο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί η επί της ουσίας άρνησή του να στηρίξει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων.
Η στάση του και τα «ήξεις - αφήξεις» για λαϊκή κατανάλωση κονιορτοποίησε και τα προεκλογικά ψηφοθηρικά του συνθήματα και το κίβδηλο δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», επιβεβαιώνοντας ότι ακύρωση των μνημονίων δεν μπορεί να προέλθει από καμία δύναμη που πίνει νερό στο όνομα της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας που τα συνέταξε για λογαριασμό των μονοπωλίων.
Αυτό ακριβώς επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την απόρριψη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, ότι δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό. Η στάση του επιβεβαιώνει πόσο ψεύτικο είναι το δίλημμα αυτό και πως η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στις δυνάμεις που με την πολιτική τους υπηρετούν τα μονοπώλια και την ευρωενωσιακή τους συμμαχία και στο ΚΚΕ που την αντιπαλεύει.

Με δεδομένα τα παραπάνω, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν με μοιρασμένους ρόλους και φτηνούς αντιπερισπασμούς να θολώσουν τα νερά. Χτες, ο Π. Σκουρλέτης έλεγε στη ΝΕΤ ότι το κόμμα του θα στηρίξει μόνο την κατάργηση εφαρμοστικών νόμων, χαρακτηρίζοντας τις υπόλοιπες προτάσεις που περιέχει το νομοσχέδιο του Κόμματος«αποφάσεις του Συνεδρίου του ΚΚΕ»!
Την ίδια ώρα, ο Δ. Στρατούλης στο «Μέγκα» ισχυριζόταν ότι «κατά τη γνώμη του» ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να στηρίξει το σύνολο της πρότασης νόμου, παραπέμποντας όμως τις σχετικές αποφάσεις στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πνεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Κόκκινο»), δήλωσε ότι την πρόταση νόμου του ΚΚΕ θα την εξετάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφανθεί αν θα τη στηρίξει.
Με στόχο να προκαλέσει σύγχυση στον λαό, ο Π. Λαφαζάνης στον ΣΚΑΪ ξιφουλκούσε κατά του μνημονίου, χαρακτήριζε ατελέσφορη την επαναδιαπραγμάτευσή του και δήλωνε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Οπως είπε «εμείς πρώτοι είμαστε υπέρ της κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που προωθούν αυτά τα μνημόνια».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: