Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Για τα νέα μέτρα

 Κυβέρνηση,κεφάλαιο και τρόικα ετοιμάζονται για μια νέα ανελέητη επίθεση σε ότι έχειαπομείνει σε μισθούς, συντάξεις, παροχές και δικαιώματα στους εργαζόμενους. Σενέες άγριες περικοπές στις δαπάνες στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, παράτο ότι η μόρφωση έχει σημαντικά υποβαθμιστεί και κοστίζει πανάκριβα και παρά τοότι οι ελλείψεις στην υγεία και την πρόνοια παράγουν θάνατο. Σε νέεςιδιωτικοποιήσεις και σε ένα εκ νέου πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία από τιςπολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, παρά τα δεινά στους εργαζόμενους πουεπέφεραν οι μέχρι σήμερα ιδιωτικοποιήσεις.

Η αντιπαράθεση που γίνεται για το ανη κυβέρνηση διαπραγματεύεται ή όχι, για το αν οδηγεί τη χώρα στη δραχμή, είναιαποπροσανατολιστική. Κρύβει ότι η όποια διαπραγμάτευση δεν αφορά την επαναφοράτων δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά τους όρους για την έξοδο του ελληνικούκεφαλαίου με τις λιγότερες απώλειες από την κρίση του.
Η εργατική τάξη της χώρας μας, μεεπαναδιαπραγμάτευση ή όχι, με ευρώ ή με δραχμή, θα είναι το θύμα όσο τοκουμάντο θα το έχουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπάλληλοι και όσο οισυσχετισμοί σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο θα είναι υπέρ τους.
Μονόδρομος για την εργατική τάξηείναι η εργατική αντεπίθεση. Η συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα με στόχοο κάθε τόπος δουλειάς, η κάθε γειτονιά να γίνουν κάστρα αντίστασης,παρεμπόδισης αυτών των μέτρων, αυτών των πολιτικών.
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους τηςχώρας μας και προϋπόθεση για να αντισταθούν σε αυτή τη βαρβαρότητα είναι ναγυρίσουν την πλάτη, να αποδυναμώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικόσυνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, σε ομοσπονδίες και σωματεία,που από τη μια χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα παλιά και τα νέα μέτρα σε βάροςτων εργαζομένων και από την άλλη τα ίδια αυτά στελέχη στους κλάδους παραγωγήςκαι των υπηρεσιών υπογράφουν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Πρόσφατοκραυγαλέο παράδειγμα το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομοσπονδία ιδιωτικώνυπαλλήλων και στη ΓΣΕΕ ο Θ. Βασιλόπουλος που στο εμπόριο πρωτοστάτησε στησυμφωνία για μείωση των μισθών από 7 έως 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: