Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Νέα στήριξη στη μείωση μισθών στη ΔΕΗ από δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ


Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν και στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας να υπερψηφίσουν το ψήφισμα που έφεραν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την καταδίκη του σχεδίου της ΣΣΕ που συνδιαμόρφωσε η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ με τη διοίκηση της επιχείρησης. Το σχέδιο συνεπάγεται τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 35%, σε σχέση με το 2009 και την κατάργηση της μονιμότητας στη ΔΕΗ και στις άλλες πρώην ΔΕΚΟ.
Τελικά, το ψήφισμα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Στην περιφέρεια του συγκεκριμένου Εργατικού Κέντρου υπάγονται και τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Ενοχλούνται γιατί αποκαλύπτονται
Οσο αποκαλύπτονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο ενοχλούνται. Προχτεσινό κείμενο με την υπογραφή «Αυτόνομη Παρέμβαση Εργαζομένων ΔΕΗ» προσπαθεί να απαντήσει σε δημοσιεύματα του «Ρ» που αναδεικνύουν, μεταξύ άλλων, τις ευθύνες της ΣΑΔ (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) για τη στήριξη του σχεδίου της ΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με το κείμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την παράταξη της ΣΑΔ.

Για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους παραπέμπουν σε ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών Κοζάνης - Φλώρινας του ΣΥΝ. Ομως αυτή η ανακοίνωση μιλά για το τμήμα του ΣΑΔ που δραστηριοποιείται στο Σωματείο «Σπάρτακος» και στη συνέχεια με ένα συγκεχυμένο τρόπο προσπαθεί να γενικεύσει για όλη τη ΣΑΔ χωρίς όμως να πείθει, αφού και οι ίδιοι λένε σε ένα σημείο της ανακοίνωσης: «Ακόμα και εάν συμμετέχουν σε αυτήν(σ.σ. εννοεί τη ΣΑΔ) κάποια μέλη μας, είναι προσωπική τους επιλογή και δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων.»! Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε τι πρέπει να κάνουν τα μέλη των άλλων κομμάτων αλλά μπορούμε να τους κρίνουμε. Και αυτό που ισχυρίζονται ότι άλλα λένε ως μέλη ενός κόμματος και άλλα κάνουν στην πράξη ως συνδικαλιστές είναι το λιγότερο η ενσάρκωση της ασυνέπειας και της αφερεγγυότητας. Είναι καθαρός εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων.
Επιπλέον, το ένα από τα τρία μέλη της ΣΑΔ στο ΔΣ της ΕΤΕ ΔΕΗ (που καταψήφισαν πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ ανάλογη με το ψήφισμα) ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στις 6 Μάη. Επίσης, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας ο ένας από τους δύο εκπροσώπους της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψήφισε το ψήφισμα είναι επίσης υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης με το ενιαίο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: