Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Πωλείται ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής;

Ανακοίνωση των ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ για την ένταξη του Σκοπευτηρίου στο ΤΑΙΠΕΔ






















«Στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες βγήκε πως ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής (περιλαμβάνει και το χώρο που βρίσκονται σχολεία) μπήκε στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή ανοίγει το ενδεχόμενο να πωληθεί και ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, ο οποίος αποτελεί ένα χώρο ιερό, σύμβολο της πόλης και όλης της Ελλάδας. Ένας χώρος-σύμβολο των λαϊκών αγώνων για την απελευθέρωση από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, για το τσάκισμα του φασισμού. Χώρος ταυτόσημος στη συλλογική μνήμη με τον ηρωισμό και την περηφάνια του λαού και ιδιαίτερα του πρωτοπόρου κομματιού που είναι οι κομμουνιστές.
Θα υπερασπιστούμε με κάθε αποφασιστικότητα το χαρακτήρα του Σκοπευτηρίου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση, την υποβάθμιση και την αλλαγή της χρήσης του. Είναι ο χώρος που αποτελεί ιστορικό ορόσημο, χώρος άθλησης και αναψυχής, πνεύμονας πρασίνου.

Το Σκοπευτήριο υπάρχει μέχρι σήμερα επειδή στο παρελθόν μαχητικά ο λαός πρόταξε τις ανάγκες του και όχι αυτό που το σύστημα αποδέχεται ως "εφικτό" με τις διεκδικήσεις του να μην υποτάσσονται στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας. Με αγώνες δημιουργήθηκε αυτό που γνωρίζουμε ως χώρο του Σκοπευτηρίου, με αγώνες θα τον υπερασπιστούμε και σήμερα μαζί με τους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους που έχουμε ανάγκη. Όπως μπήκε ο λαός της Καισαριανής μπροστά μαζί με τον κομμουνιστή δήμαρχο Παναγιώτη Μακρή για να ακυρωθούν τα σχέδια της Σκοπευτικής, έτσι και σήμερα να ματαιώσουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικας.
Καλούμε το λαό της Καισαριανής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Κανένα θεσμικό μέτρο δεν μπορεί να προφυλάξει το Σκοπευτήριο τη στιγμή που στα πλαίσια της επιχείρησης αποκρατικοποιήσεων συγκροτούνται ειδικές ομάδες για άρση των διοικητικών εμποδίων. Ο μόνος αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας είναι ο ίδιος ο λαός.
Το λέμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: Ούτε να το σκέφτεστε να ακουμπήσετε το Σκοπευτήριο.
Με αφορμή το προκλητικό αυτό γεγονός αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά το ποιες είναι οι αξίες στο σύστημα που ζούμε, στον καπιταλισμό. Πως τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται αφού μπρος στα κέρδη δεν έχουν καμία αξία οι ανάγκες του λαού.
Αποκαλύπτεται επίσης το τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μας μιλάει η κυβέρνηση και οι διάφοροι μηχανισμοί χειραγώγησης της συνείδησης. Σημαίνει οφέλη για το κεφάλαιο, αλλά για το λαό μισθούς εξαθλίωσης, κατακρεουργημένα δικαιώματα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων.
Η επιχείρηση για προσέλκυση των μονοπωλίων περιλαμβάνει κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό είναι στην πράξη η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και αυτό επιβάλλει η κερδοφορία των καπιταλιστών, για την οποία άλλωστε γίνονται όλα αυτά. Αυτοί είναι οι κανόνες της ΕΕ και όσοι πίνουν νερό στο όνομά της έχουν λερωμένη τη φωλιά τους πολιτικά.
Ο δικός μας δρόμος βρίσκεται στην οργάνωση, στην πάλη για να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, που θυσιάζουν τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους. Με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτό θα γίνει πράξη εάν πάρει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την εξουσία και τον έλεγχο της οικονομίας. Για να περάσει ο πλούτος αυτής της χώρας στα χέρια αυτών που τον παράγουν και να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελός μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...